DPS na mom primjeru ućutkuje sve Bošnjake

Smijenjeni šef SO Petnjica kaže da je režim poslao poruku da Bošnjaci moraju još dugo da budu pod anestezijom i u grču
122 pregleda 160 komentar(a)
Adnan Muhović, Foto: Privatna arhiva
Adnan Muhović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 19.03.2017. 07:26h

Demokratska partija socijalista (DPS) je na mom primjeru poslala poruku i želi da uplaši čitav bošnjački narod, da će ih držati pod kontrolom i da ne smiju da pričaju o temama koje su zabranjene, rekao je smijenjeni predsjednik Skupštine opštine Petnjica i funkcioner Bošnjačke stranke, Adnan Muhović.

Muhović je u petak smijenjen sa funkcije predsjednika SO glasovima DPS-a, Socijaldemokrata i dva odbornika Socijaldemokratske partije (SDP), dok su odbornici Bošnjačke stranke prije glasanja napustili salu. Inicijativu za smjenu Muhovića je iniciralo 19 odbornika, zbog izjava da je Njegoš genocidan pisac a Crnogorci mala nacija, a funkcioner BS optužio je čelnike DPS-a Mila Đukanovića i Duška Markovića, i predsjednika SD-a Ivana Brajovića da su tražili njegovu smjenu.

"Jučerašnja dešavanja oko moje smjene, pokazala su da je u Crnoj Gori ograničena sloboda govora Bošnjacima i da su prava Bošnjaka manja u Crnoj Gori nego u Srbiji ili bilo gdje", naveo je Muhović. On je dodao da je na ovaj način režim poslao poruku da Bošnjaci moraju da još dugo budu pod anestezijom, u grču i da ne smiju znati, niti njihovi politički predstavnici pričati o temama koje su zabranjene u Crnoj Gori. "Da li to hoće da vrate devedesete?! Da li ovakvim kao što sam ja priželjkuju politički azil ili šta već? DPS je poslao poruku čitavom bošnjačkom narodu na mojem primjeru i pokušava da uplaši Bošnjake, da ih preko svojih poltrona i izdajnika kao što su Samir Agović i Mehmed Adrović drži pod kontrolom", kazao je Muhović.

On je DPS-u poručio da će otpor biti jači nego ikad. "Neka znaju da ćemo čuvati svoj narod od njihovih asimilatorskih namjera, ali i poštovati druge. Sveta je dužnost svakog muslimana da stane u odbranu Alahovog poslanika Muhameda naročito ako je na nekoj poziciji. U 'Gorskom vijencu' Njegoš kaže "zaudara zemlja Muhamedom" i "ko ne želi na Kuran pljunuti neka bježi glavom bez obzira"... E, ja sam svojim djelovanjem i izjavama stao u odbranu vjere i nacije, nisam je izdao kao potpisnici inicijative za moju smjenu. I to me je koštalo funkcije u "demokratskoj i evropskoj Crnoj Gori". Kažu Njegoš ga koštao funkcije, e pa ako je tako, a jeste, ne kajem se", rekao je Muhović. On je naveo da se osjeća "ponosno i kao heroj bošnjačkog naroda", "I dok ovo pišem u glavi mi odzvanja poruka od našeg slavnog predsjednika i panbošnjačkog lidera rahmetli Alije Izetbegovića "velikim se bogom kunemo da robovi biti nećemo". Tu poruku ja šaljem vrhu DPS-a koji je imao đavola roditi ili da me smijeni", kazao je Muhović i dodao da nije bilo BS premijer Marković ne bi bio ni pomoćnik ministra". "E to je njegova zahvalnost Rafetu Husoviću. Želim da se zahvali svim Bošnjacima koji su bili i ostali uz mene. Od Bihora do Bosfora. Posebnu zahvalnost dugujem Rožajcima koji su gotovo stoprocentno bili uz mene, ali i svima drugima, u Luksemburgu, Njemačkoj, Švajcarskoj i naravno mojoj i našoj Bosni", rekao je Muhović. Funkcioner Demosa Goran Danilović juče je rekao da oni koji su smijenili Muhovića o Njegošu misle isto što i on. “Smijenili ste ga jer je rekao da je Njegoš genocidan, a vi niste izglasali drugačije”, rekao je Danilović.

Očekuje reakciju partije, sa Husovićem pričao o novoj funkciji

Muhović je “Vijestima” kazao da je odmah poslije završenih parlamentarnih izbora i dobrog rezultata BS-a u Petnjici, razgovarao sa predsjednikom stranke Rafetom Husovićem “o jednoj poziciji na državnom nivou”. On je dodao da nakon smjene očekuje reakciju svoje partije.

“Nevezano za smjenu sa ove pozicije, jer tada nije ni bilo govora o njoj, jer nismo znali šta dušmanski DPS sprema. Takođe, očekujem reakciju stranke, jer se DPS oglušio o njene poruke da se u Petnjici ništa ne dira i ja ne smjenjujem jer su lokalni izbori u novembru. Međutim, DPS je imao lukavu strategiju i u svom planu kampanje za lokalne izbore u Petnjici predvidio moju smjenu, kako bi kao što su kazali ”udarili BS u Petnjici od glave”, naveo je Muhović.

Bonus video: