Vuksanović objavljuje dokumenta: Evo kako je radila bivša vlast

U rubrici “Lični ili javni interes?” objavljena je i kopija presude u korist bivšeg šefa kolašinskog parlamenta
42 komentar(a)
Željka Vuksanović, Foto: Zoran Đurić
Željka Vuksanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.03.2017. 13:05h

Predsejdnica Opštine Kolašin Željka Vuksanović je, od petka uveče, na sajtu Opštine, počela da objavljuje dokumentaciju, koja će “pokazati da su funkcioneri bivše vlasti radili u ličnom interesu”.

U novoj rubrici “Lični ili javni interes?” piše: “ Presude, ugovori i odluke objavljene na ovoj stranici pomoći će građanima da procijene da li su bivši funkcioneri lokalne samouprave u svom postupanju služili ličnom ili javnom interesu”.

Prvo je objavljena presuda kolašinskog Osnovnog suda, kojom je bivšem predsjedniku Skupštine opštine (SO) i funkcioneru Grupe birača (GB) Milu Šukoviću dosuđeno “6.087 eura, na ime, navodno, neiskorišćenih godišnjih odmora za period od 2008 do 2014 godine”. GB je dugogodišnji partner Demokratske partije socijalista (DPS) u vlasti u tom gradu.

“Takva presuda je posljedica nepostojanja evidencije o prisutnosti na poslu (karnet). Tu evidenciju je morao da vodi upravo Mile Šuković, što znači da on sebi nije bilježio prisutnost (odsutnost) na poslu. Na njegovim poznanicima, komšijama i građanima Kolašina je da procijene da li je on te odmore koristio, uprkos nepostojanju dokaza za to.”- piše na sajtu Opštine.

U rubrici “Lični ili javni interes?” objavljena je i kopija presude u korist bivšeg šefa kolašinskog parlamenta.

On je samo jedan od mnogobrojnih funkcionera bivše vlasti, koji su, nakon što su postali opozicija, tužili Opštinu, tažeći nadokandu jer, navodno, i po šest godina nijesu koristili godišnje odmore. Zbog toga će im od novca građana biti isplaćeno na desetine hiljada eura.

Po tom osnovu Opštinu do sada, kako “Vijesti” nezvanično saznaju, nijesu tužili samo bivši predsjednik Opštine Darko Brajušković, te nakadašnji sekretar za finansije i načelnik Komunalne policije Vladan Bulatović i Dragan Vlahović.

Bonus video: