Đukanović: Problem Crne Gore je nepostojanje kvalitetne političke konkurencije

On je za vladajuću koaliciju u tom gradu (Demokratski front, Socijalisička narodna partija i Socijaldemokatska partija) rekao da je "sastavljena od suprostavljenih ideoloških politika, udruženih samo u mržnji prema DPS-u“
106 pregleda 27 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Dragana Šćepanović
Milo Đukanović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 17.05.2018. 18:30h

Ozbiljan problem Crne Gore, reko je lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović na izbornoj konvenciji te stranke u Kolašinu, je nepostojanje kvalitetne političke konkurencije.

"Jedino iz dobre dobre konkurencije, rađa se i dobar kvalitet. Jedino je to garancija da oni koji su na vlasti neće počiniti kakve ozbiljne greške.“

Đukanović je otvoreno pismo lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića ambasodorima Evropske unije (EU), u kojem ih je pozvao da ne idu na inauguraciju predsjednika , nazavo “političkom glupošću”.

“Abazović je samo obična potošna roba u rukama medijskih tajkuna, koju oni svako malo mijenjaju, želeći da preko zloupotrebe određenih partijskih lidera nastave da i dalje ostvaruju svoje nelegitimne političke i svoje nazakonite finansijske interese. Nijesam očekivao da jedan politički pajac poput Abazovića ima više pameti nego što ima, ali sa sam očekivao da se prisjeti kako su njegovi predhodnici u rukama tih istih medijskih tajkuna, prije 10-ak godina klečali u Vašingtonu da se Crnoj Gori ne dozvoli nezavisnost, kako su molili strane investitore da ne ulažu u Crnu Goru, kako su preklinjali EU i NATO da ne prihvate aplikacije za članstvo i svakim od tih poteza izdavali interese Crne Gore. Ako je i od Abazovića, od kojeg ne očekujem nikavu političku pamet, mnogo je", kazao je lider DPS.

On je za vladajuću koaliciju u tom gradu (Demokratski front, Socijalisička narodna partija i Socijaldemokatska partija) rekao da je "sastavljena od suprostavljenih ideoloških politika, udruženih samo u mržnji prema DPS-u“.

Đukanović je kazao da je Kolašin “minule četiri godine doživio elemntarnu nepogodu”

Kolašin se, kazao je predsjendik DPS, mora vratiti u ruke „onih koji su pokazali da imaju dovoljno patriotizma, dovoljno političkog umjeća i jasnu viziju, koja garantuje da donositi dobre odluke u interesu naše države“. On je poručio da se 27. maja mora kazniti „izdaja koju je SDP počela u Kolašinu“.

"Ona partija koja je za sebe uporno ponavljala da je jedino ona četvrt vijeka na pravoj strani istorije je, zapravo, iz Kolašina prešla sa prave na krivu stranu istorije, poslužila izdaji crnogorgorskih državnih i nacionalnih interesa. Služila je servilno četiri godine u Kolašinu, kao što služi i u Budvi i Kotoru, gubeći ne samo svoj crnogorski, nego svoj politički identitet. Ta partija je izdala sebei ta izdaja se danas logično kažnjava činjenicom da su na ivici cenzusa u i iz svog društva je izbaciju politički poletarci kalibra (Aleksa) Bečića i (Dritan) Abazovića“, rekao je Đukanović.

Lider DPS je obećao da će polovinom naredne godine biti završena prva dionica auto puta, vrijedna 900 milona eura. Prije toga, kazao je on, biće početa i druga dionica, od Mateševa do Andrijevice, a ugovorena je, tvrdi, i treća od Andrijevice do Boljara.

Kazao je i da se “na Bjelasici troši preko 100 milona eura”.

Bonus video: