Pljevlja će dobiti etno sela na jezeru

Kada Demokrate budu nosioci nove vlasti, napraviće vikend naselja i etno sela na jezeru. Ujedno, obezbijediće prilaz plažama i postaviti plažni mobilijar
317 pregleda 0 komentar(a)
Borovičko jezero, Demokrate, Foto: Demokrate
Borovičko jezero, Demokrate, Foto: Demokrate
Ažurirano: 07.05.2018. 07:05h

Konkretna rješenja za konkretne probleme, više godina akumulirane usljed neodgovorne, sebične i svađalačke politike trodecenijske vlasti. To je dobro poznati manir funkcionisanja lokalnih uprava u kojima Demokrate vode glavnu riječ. Tako će biti i u Pljevljima nakon 27. maja i velike pobjede svih Pljevljaka. Tokom godina nagomilale su se poteškoće koje valja sanirati, ali i prepoznali sadržaji koji nedostaju, a kojima bi se morao obogatiti život.

Pljevlja su među rijetkim opštinama koje nemaju uređeno gradsko kupalište, dok građani masovno koriste divlje plaže na obližnjim jezerima. Uprkos blizini gradu, ljepoti, ali i kvalitetu vode, Borovičko jezero i pored decenijskih najava još nije doživjelo uređenje, kako zbog administrativnih prepreka, tako i usljed nedostatka volje. Potvrdu kvalitetne lokacije za gradsko kupalište, ovo jezero dobija svakog ljeta, kada ga, uprkos lošim prilaznim putevima, neuređenim plažama na stotine građana rado posjećuju.

Kada Demokrate budu nosioci nove vlasti, napraviće vikend naselja i etno sela na jezeru. Ujedno, obezbijediće prilaz plažama i postaviti plažni mobilijar. Pored toga, idejni projekat obuhvata izgradnju objekta – budućeg restorana, koji bi imao pristanište za čamce. Demokrate će i u Pljevljima pokazati kako se odgovorno vrši vlast, i šta znači raditi za račun opštine i u interesu građana. Zato, dođi kući, jer imamo plan za moderan grad.

Demokrate: Pogledajte kako će izgledati gradska pijaca u Plužinama

Odgovornim radom, konkretnim projektima, obnovom postojeće i izgradnjom nove infrastrukture, Demokrate će stvoriti uslove da zaustave migraciju, ali i da se mladi vrate u zavičaj. U Plužinama trenutno ne postoji pijaca. Za Plužine, kao grad čije su strateške grane poljoprivreda i turizam, postojanje pijace kao moderne tržnice je prijeko potrebno. Demokrate su s tim u vezi izradile konkretan projekat. Pogledajte i sami se uvjerite u kvalitet ovog rješenja:

Pijace predstavljaju sastavni, neodvojivi dio komunalne infrastrukture naseljenih mjesta. Nova demokratska vlast u Plužinama, na čelu sa Demokratama, će izgraditi modernu pijacu koja će u svom sastavu imati posebne pozicije za voće i povrće, ribu, meso i mliječne proizvode. Objekat će biti multifunkcionalnog tipa sa poslovnim prostorima u prizemlju i na spratu. Takođe, izgradićemo parking za putnička i teretna motorna vozila. Za Demokrate nema manjih i veći problema, već postoje samo rješenja za njih. Zato dođi kući, jer imamo plan za moderan grad.