Front traži proteste, ostali se nećkaju

Predstavnici građanskih partija tražili da sve stranke učestvuju na protestima
51 pregleda 19 komentar(a)
DF Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
DF Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 17.03.2017. 07:04h

Predstavnici opozicije nijesu uspjeli da se dogovore o organizovanju protesta u Nikšiću, jer većina stranaka nije mogla da stane iza tog predloga Demokratskog fronta (DF), saznaju “Vijesti”.

Demokratski front u Nikšiću pozvao je opoziciju da, nakon bojkota izbora u tom gradu, nastave zajedničko djelovanje i traže novo izjašnjavanje građana. Predstavnici Fronta su, na sastanku sa ostatkom opozicije, predložili da se u gradu pod Trebjesom organizuju protesti, kako bi bili raspisani novi izbori.

“Većina sagovornika načelno se složila da proteste treba organizovati, ali da na njima treba da učestvuju sve partije koje su bojkotovale izbore. Oni su ocijenili da pritisak sa ulice neće imati efekta ako svi ne stanu iza takve inicijative”, kazao je “Vijestima” jedan od visokih funkcionera opozicije.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti”, na sastanku nikšićke opozicije nije bilo predstavnika Socijaldemokratske partije (SDP), što je ostatak tzv. građanske opozicije iskoristio kao razlog da ne prihvati predlog da se izađe na ulice.

Sagovornik “Vijesti” iz SDP-a, međutim, tvrdi da ta stranka neće učestvovati na sastancima na kojima se ne nude konkretna rješenja.

“Većina predstavnika građanske opozicije poručila je da će razmotriti izlazak na ulice, ako to prihvati i SDP”, kazao je sagovornik “Vijesti”, navodeći da se novi sastanak očekuje naredne nedjelje.

Opozicija je bojkotovala izbore u Nikšiću, zbog zahtjeva Specijalnog tužilaštva da se ukine poslanički imunitet Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću. Na tim izborima Demokratska partija socijalista (DPS) je osvojila je 37 odborničkih mandata, Socijaldemokrate su dobile četiri dok je nevažećih listića bilo 11 odsto. S

Bonus video: