Bojanić: Žalim Đukanovića, svaki autokrata ili diktator na kraju ostane sam

"Još se nisu ni utvrdili konačni rezultati predsjedničkih izbora, a opozicija je, nažalost, ponovo počela sa međusobnim optuživanjima. To ne vodi dobrom rezultatu na lokalnim izborima. Ne želim da budem dio takvog scenarija, tako da se ne vidim ni na jednoj izbornoj listi"
128 pregleda 36 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Izborni štab Mladena Bojanića
Mladen Bojanić, Foto: Izborni štab Mladena Bojanića
Ažurirano: 01.05.2018. 08:09h

Kandidad većeg dijela opozicije na nedavno održanim predsjedničkim izborima Mladen Bojanić kazao je da nije želio da čestita pobjedu kandidatu DPS-a Milu Đukanoviću.

"Da sam na njegovom mjestu stidio bih se načina dobijanja podrške na izborima. Mogu samo da ga žalim, znajući koja ga je muka natjerala da se kandiduje. Svaki autokrata ili diktator na kraju ostane sam, nikom ne vjeruje, plaši se najbližih saradnika", kazao je u razgovoru za list "Danas", Bojanić.

Kazao je i da međusobna optuživanja opozicije "ne vode dobrom rezultatu" na predstojećim lokalnim izborima.

"Još se nisu ni utvrdili konačni rezultati predsjedničkih izbora, a opozicija je, nažalost, ponovo počela sa međusobnim optuživanjima. To ne vodi dobrom rezultatu na lokalnim izborima. Ne želim da budem dio takvog scenarija, tako da se ne vidim ni na jednoj izbornoj listi".

Upitan da ocijeni svoj izborni rezultat i ko su njegovi tipični birači, Bojanić je odgovorio da je dobio podšku slobodnik građana.

"U ovom trenutku, ne tražeći alibi, u zemlji zarobljenih institucija, uz svesrdnu i nepristojnu pomoć protivkandidatu Đukanoviću od strane Vlade, svih njenih organa i državnih kompanija i nijemo posmatranje onih koje zakon obavezuje da to spriječe – Državne izborne komisije, Agencije za sprečavanje korupcije i Specijalnog državnog tužilaštva, a na kraju i Ustavnog suda, podršku od preko trećine izašlih birača ocjenjujem kao uspjeh. Za mene su glasali slobodni građani, bez ikakvog pritiska. Za razliku od Đukanovića koji svoje birače izvodi na birališta, ja sam pozivao slobodne građane da glasaju".

Bojanić je za list "Danas" kazao i da nema namjeru da osnivam partiju.

"Ne osjećam se prijatno i komotno u partijskim stegama. Dodatni razlog su i moje javno izgovorene riječi na početku kampanje. Naravno, to ne znači da ću se povući iz političkog života".

Ocijenio je i da aktuelni odnosi između Srbije i Crne Gore nisu loši, ali da bi mogli i morali da budu mnogo bolji.

"Kad to kažem mislim na bliskost stanovnika Srbije i Crne Gore, oni su uvijek za bolje odnose. Međutim, vlast u Crnoj Gori je mnogim ishitrenim odlukama, a sve u cilju dodvoravanja stranim mentorima, često znala da naruši te odnose. S druge strane, zvaničnici obje države se hvale nikad boljim odnosima, pritom ćute o neizručivanju Marovića", kazao je Bojanić.

Bonus video: