URA Cetinje predložila Abazovića za predsjednika pokreta

„Smatram da je Dritan dosadašnjim angažovanjem pokazao da on ne predstavlja samo bogatstvo pokreta URA, već i cijele građanske Crne Gore“, naveo je Rakčević
45 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: URA
Dritan Abazović, Foto: URA
Ažurirano: 15.03.2017. 16:00h

Cetinjski odbor Građanskog pokreta URA jednoglasno je predložio Dritana Abazovića, poslanika i magistra političkih nauka, za novog predsjednika tog političkog pokreta.

Podrškom cetinjskog odbora, zvanično je otpočeo proces unutarstranačkog kandidovanja u susret drugoj redovnoj izbornoj Konvenciji Građanskog pokreta URA, koja će se održati 9. aprila u Podgorici.

Komentarišući političku situaciju, predsjednik cetinjskog odbora URA Filip Adžić istakao je da „svi moraju dati doprinos, kako bi se zaustavilo posrtanje i Crna Gora vratila na pravi put“.

„Aktuelna vlast je rasprodala najvrijednije resurse i uništila privredu, obespravila radnike i potjerala najkvalitetnije ljude sa Cetinja, a nesavjesnim upravljanjem zadužila još nerođene generacije. Prijestonica ne bi mogla izdržati još jedan mandat takve neodgovorne politike“, naveo je Adžić.

Aktuelni predsjednik pokreta URA Žarko Rakčević, ranije je najavio da se, bez obzira na iskazanu podršku, neće ponovo kandidovati za tu funkciju, kao i da treba ostaviti prostor za „mlade, stručne i nekompromitovane ljude“.

„Smatram da je Dritan dosadašnjim angažovanjem pokazao da on ne predstavlja samo bogatstvo pokreta URA, već i cijele građanske Crne Gore“, naveo je Rakčević.

Za razliku od drugih crnogorskih političkih partija, u kojima mandat predsjedniku i organima partije traje četiri godine, aktuelnim i budućim Statutom Građanskog pokreta URA, a u cilju decentralizacije i jačanja autonomije drugih organa, mandat je ograničen na dvije godine.

Bonus video: