Demokrate napisale preko 2.000 žalbi za majke

Oni dodaju da su i olakšali zaštitu prava majki - korisnica pomenute naknade tako što su formulare žalbi na rješenja centara za socijalni rad kojima je naknada umanjena insertovali u DN "Dan” i u ND "Vijesti" u ukupnom broju od 23.000 primjeraka
81 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 14.03.2017. 21:14h

Građani vjeruju pravnom timu Demokrata, jer je veliki broj ljudi potražio besplatnu pravnu pomoć u njihovim kancelarijama, saopšteno je iz te partije.

Oni dodaju da je neprihvatljivo to što je "neodgovornim odnosom vlasti na hiljade građana dovedeno u situaciju da im je takva pomoć uopšte i potrebna".

"Naime, Demokrate su svoja vrata otvorile za više od 2.000 majki - korisnica naknada po osnovu rođenja troje ili više djece, svesrdno im izašle u susret i napisale tačno 2133 žalbe na rješenja centara za socijalni rad kojim im je naknada umanjena na 264, odnosno na 144 eura. Po gradovima, broj napisanih žalbi je sljedeći: Nikšić 438, Pljevlja 310, Berane 263, Podgorica 254, Bijelo Polje 241, Kolašin 212, Bar 115, Plav 60, Kotor 48, Herceg Novi 40, Danilovgrad 35, Mojkovac 30, Cetinje 24, Tivat 15 i Andrijevica 13", kazale su Demokorate.

Oni dodaju da su i olakšali zaštitu prava majki - korisnica pomenute naknade tako što su formulare žalbi na rješenja centara za socijalni rad kojima je naknada umanjena insertovali u DN "Dan” i u ND "Vijesti" u ukupnom broju od 23.000 primjeraka.

"Takođe, podsjećamo da je 5 poslanika Demokratske Crne Gore podnijelo Predlog za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti člana 176b Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, jer smo bili svjedoci da se vlast, koju, između ostalog, krasi i ogromna neodgovornost i nesposobnost da naplati sve prihode, opredijelila da na neustavan način uzima od najranjivijih kategorija stanovništva. Demokrate će nastaviti da štite interese građana, da pružaju pravnu i drugu stručnu pomoć onima kojima je najpotrebnija, a koji su pogubnom ekonomskom politikom ove vlasti dovedeni na marginu društva", kazale su Demokrate.

Bonus video: