DF se zalaže za velike proteste: Bez ijedne grke riječi prema opoziciji

„Napunićemo sale, poslije toga ćemo napraviti protestne šetnje, da bi ponovo digli onu energiju na potreban nivo i da bi pokazali svoju snagu“, rekao je Radulović
85 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Bulatović
Predrag Bulatović
Ažurirano: 14.03.2017. 19:17h

Demokratski front (DF) će u narednih mjesec dana organizovati skupove svojih članova i pristalica u svim crnogorskim gradovima, a moguće je da će nakon njih organizovati i protestne šetnje, saopštili su iz tog političkog saveza.

Funkcioneri DF-a su na konferenciji za novinare kazali da se Front zalaže za organizovanje velikih protesta, ali će o tome, kao i o nastupu na lokalnim izborima u Herceg Novom, odlučiti u dogovoru sa ostalim opozicionim subjektima.

Iz DF-a su zahvalili građanima Nikšića koji su, prema riječima Strahinje Bulajića, nedvosmisleno iskazali svoj stav demokratije i slobode. Jedan od funkcionera DF-a je takođe najavio da će, najavljena radikalizacija protesta majki, ustvari biti štrajk glađu.

„Skoro dvije trećine građana Nikšića nedvosmisleno je javnosti stavilo na znanje da ne prihvataju takvu vlast i da žele promjene“, kazao je Bulajić i dodao da su 11 odsto nevažećih listića „mjera pritiska u datom trenutku“.

On je ocijenio da je bojkot izbora u Nikšiću potpuno uspio.

„Nadamo se da će iz tog rezultata, iz svega što je prethodilo i ovo što će doći poslije, oni koji treba donijeti prijeko potrebne zaključke na bazi rezultata nikšićkih izbora“, dodao je Bulajić.

Na pitanje da li će DF izaći na lokalne izbore u Herceg Novom, Predrag Bulatović je kazao da se Front snažno zalaže za puno jedinstvo opozicije, i da je preuranjeno da sada bilo šta kažu.

„Ono što dogovori opozicija, ma kakva odluka bila, biće ispravna. Nikšićki izbori su bojkotom pokazali da opozicija može da parira Demokratskoj partiji socijalista“, kazao je Bulatović i dodao da bojkot ne bi uspio da nije bilo jedinstva opozicije.

On je istakao da je DF-u na prvom mjestu puno jedinstvo opozicije.

„Zato ćemo narednih dana staviti Herceg Novi kao značajno pitanje, da vodimo razgovore i da se dogovorimo. Šta god odlučili, biće pobjeda opozicije, sasvim sigurno“, kazao je Bulatović.

On je rekao da su partijski stavovi po pitanju izbora u Herceg Novom različiti.

„Glavna stvar je da nema promjena bez promjene Vlade, bez zbacivanja sa vlasti DPS-a demokratskim putem. Zato te razlike koje postoje vezano za Herceg Novi treba da riješimo dogovorom“, naveo je Bulatović.

On je ponovio da u DF-u smatraju da je za rješenje ukupne krize u Crnoj Gori potrebno podići akciono jedinstvo na viši nivo, odnosno organizovati proteste.

„Mi to nećemo raditi jednostrano, pozvaćemo sve iz opozicije da se zajedno da dogovorimo, i da relevantne opozicione političke partije koje su ušle u parlament organizuju te proteste“, kazao je Bulatović.

On je kazao da su i skupovi koje će u narednih mjesec organizovati u svim opštinama jedna vrsta protesta, i da će oni, možda, počinjati ili se završavati protestnim šetnjama.

„Ne isključujemo da će za vrijeme našeg obilaska Crne Gore biti nekih lokalnih protesta, ali naglašavamo da nećemo povlačiti jednostrane poteze“, istakao je Bulatović i pozvao ostale opozicione kolege da učestvuju i govore na tim protestnim šetnjama.

Bonus video: