Danilović upitao DPS: Zašto se plašite izbora? Vi ponižavate već ponižene

Danilović tvrdi da je opozicija korektna, iako DPS nije vladao na taj način
21 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Luka Zeković
Goran Danilović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.03.2017. 12:45h

"Ne zatežite i onako tanko uže, ne tjerajte inat i ne ponašajte se kao apsolutni gospodari situacije jer to nijeste!", rekao je funkcioner Demosa Goran Danilović.

"Crna Gora je i na raspeću i na raskrsnici. Bahatost, snaga države, slabe i iscrpljene, nisu orudja kojim treba mahati. Opozicija traži od vas da se dogovorimo oko novog datuma izbora - opštih i jedinstvenih u jednom danu! Je li to izdaja? Zar se ne radi o temeljnom demokratskom pravu? Da su minuli izbori bili u najmirnijem danu u minulih 27 godina, a 16-ti oktobar je bio sve izuzev mira i mirnog, naš zahtjev ne bi bio suvišan jer je odnos snaga između vlasti i opozicije sveden na poslanika ili dva prednosti", naveo je Danilović.

Danilović tvrdi da je opozicija korektna, iako DPS nije vladao na taj način.

"Da su bili najpošteniji, a nisu, naš zahtjev traži ispunjenje! Bila bi to srećna zemlja u kojoj se najdublja kriza može riješiti izborima i uslovima za izbore! Način na koji ste vladali i vladate i ne zaslužuje korektnost opozicije, a opet smo i razumni i korektni! Svi imamo utisak, medjutim, da neki od vas priželjkuju zlo i trajnu nestabilnost - trajnu podjelu i ideološko-izdajnička gonjenja! Zašto se plašite i izbora? Kažem "i" jer je ponižavajuće vaše izbjegavanje referenduma o NATO kao da se radi o oružanoj revoluciji, a ne o biranju punoljetnih ljudi? Vi ponižavate davno i mnogo puta ponižene ljude", naglasio je Danilović.

Čelnik Demosa je upitao DPS, da li ovo da li znaju da "ovo besmisleno i nedržavničko natezanje užeta može poroditi trajne posledice po Crnu Goru".

"U trenutku kada je cijeli region ponovo postao bure baruta vi ste se sjetili da čuvate državu upaljačem, šibicom na gotovs! Nečovječno je manjinske nacionalne stranke gurnuti na oštricu podjela i isprsiti ih da sa skromnim kadrovima grade novo doba. Predstavnici manjina, ne i korumpirani pojedinci, treba da budu u svakoj budućoj vladi i da u višenacionalnoj Crnoj Gori čuvaju svoj identitet i svoju ravnopravnost ali ne valja i nesreća je ako će pod vašim pritiskom biti na prvoj liniji vašeg besmislenog fronta! Prestanite sa ludilom progona "izdajnika" i nagradjivanja "patriota"! Ne držite slovo i slavu požarom! Makar vi znate da ko ovdje makar jednom u životu nije bio izdajnik nije bio ni čovjek! Ne činite što vas je zapalo nego što je dobro za sve nas, a jedino dobro je da se "obračunamo olovkama" u danu u kojemu neće mirisati barut i nesreća", zaključuje Danilović.

Bonus video: