Pejović član Predsjedništva PES-a

"Usvojena je deklaracija Predsjedništva koja poziva na zajedničku odgovornost za budućnost evropskog projekta. Razgovarano je i o predstojećim izbornim procesima u zemljama EU“, kaže se u saopštenju
61 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandar Andrija Pejović
Aleksandar Andrija Pejović
Ažurirano: 14.03.2017. 11:52h

Predsjednik Komisije za međunarodne odnose, evropske i evroatlantske integracije Glavnog odbora (GO) Demokratske partije socijalista (GO DPS) Aleksandar Andrija Pejović potvrđen je za člana Predsjedništva Partije evropskih socijalista, na sastanku predsjedništva PES-a u Berlinu.

Kako je saopšteno iz DPS-a, na sastanku je razgovarano o izazovima s kojima se EU suočava i ukazano na potrebu sinhronizovanog djelovanja u pravcu njihovog prevazilaženja.

"Usvojena je deklaracija Predsjedništva koja poziva na zajedničku odgovornost za budućnost evropskog projekta. Razgovarano je i o predstojećim izbornim procesima u zemljama EU“, kaže se u saopštenju.

Predsjedništvo je ukazalo na potrebu definisanja zajedničkog pristupa koji će osigurati mir i stabilnost, kao preduslove za ostvarivanje demokratije, vladavine prava i ljudskih prava.

"Pejović je predložio i dopunu Deklaracije kako bi se naglasila uloga proširenja EU i mjesto Zapadnog Balkana i Crne Gore u budućoj, ujedinjenoj Evropskoj uniji, što su i prihvatili ostali članovi Predsjedništva“, navodi se u saopštenju.

Tokom boravka u Berlinu, Pejović je učestvovao na Konvenciji Progresivne alijanse pod sloganom "Oblikovanje naše budućnosti - za svijet slobode, pravde i solidarnosti".

"Na ovom skupu koji se održao rame uz rame sa sastankom Predsjedništva PES-a, okupilo se preko 80 zemalja članica Alijanse kako bi razmijenili mišljenja o globalnim izazovima i rastućim nacionalističkim i populističkim snagama koje svijet vode u regresiju“, kazali su iz DPS-a.

Istaknuta je potreba za produbljivanjem dijaloga, saradnje i solidarnosti progresivnih socijaldemokratskih i socijalističkih snaga širom svijeta u cilju odbrane vrijednosti demokratije, pravde i mira.

Bonus video: