Sjednica SO Budva odložena: Nova kriza vlasti, neizvjestan i budžet?

Nezadovljstvo načinom upravljanja gradom, odluke koje se (ne) donose, potezi koji se vuku, ostvarivanje predizbornih programa, te izbor kadrovskih rješenja, samo je nešto što jedni drugima spočivataju
61 pregleda 72 komentar(a)
SO Budva, Foto: Vuk Lajović
SO Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 13.03.2017. 17:47h

Šef budvanskog parlamenta Đorđe Vujović odložio je do daljeg sjednicu Skupštine opštine.

Iznenadni zahtjev da se sjednica lokalnog parlamenta, zakazana za 17. mart, odloži stigao je od Demokratskog fronta.

Obrazloženje glasi da ne postoji unutarkoalicioni dogovor oko pojedinih odluka koje su na dnevnom redu skupštinskog zasjedanja.

„Nijesu se stekli uslovi za održavanje sjednice, jer nijesu usaglašene određene tačke dnevnog reda. Po koalicionom dogovoru neophodno je da svi koalicioni partneri prvo postignu dogovor, a tek poslije da odluke budu na skupštinskom zasjedanju.Čim se usaglasi dnevni red, odmah ću odrediti novi termin održavanja sjednice“, kazao je Vujović za „ Vijesti“.

Gradonačelnik Dragan Krapović je naveo da ukoliko postoji bilo kakav problem oko neke tačke, on će je lično povući sa dnevnog reda.

Iako niko od koalicinih partnera ne želi da govori o stvarnim razlozima odlaganja sjednice, najnovijim dešavanjima podgrijane su spekulacije da postoji kriza u budvanskoj vlasti.

Da od početka ne postoji saglasje između ključnih koalicionih partnera Demokrata i Demokratskog fronta, to je poznato budvanskoj javnosti.

Nezadovljstvo načinom upravljanja gradom, odluke koje se (ne) donose, potezi koji se vuku, ostvarivanje predizbornih programa, te izbor kadrovskih rješenja, samo je nešto što jedni drugima spočivataju.

Čak i nedavna otvorena oštra polemika koja je bila na relaciji gradonačelnik Krapović i sekretar za investicije Božo Vavić, kadar Demokratskog fronta, na pretposljednjem kolegijumu, samo je dodatno zakomplikovalo odnose koalicionih partnera.

Predstavnici Demokratskog fronta, čak se nijesu pojavili na narednom kolegijumu, a strasti su se stišale na kolicionom sastanku.

Ipak, održavanje ove sjednice je uslov, kako bi se što prije zakazala nova sjednica Skupštine opštine, na kojoj treba da bude usvojen budžet za 2017.

Imajući u vidu da je nova vlast donijela odluku o privremenom finansiranju, krajnji rok za donošenje budžeta Opštine Budva je 31. mart.

Bonus video: