Albanci neće zajedno na lokalne izbore u Podgorici i Plavu

Predsjedništvo AA je odlučilo da nosioci liste budu Nik Đeljošaj za Podgoricu, a Iber Hoti za opštinu Plav
70 pregleda 2 komentar(a)
Nikola Camaj, Foto: Filip Roganović
Nikola Camaj, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.04.2018. 10:36h

Čelnici Demokratskog saveza u Crnoj Gori (DSCG) odbili su poziv Predsjedništva Albanske alternative (AA) da u Podgorici i Plavu podrže njihovu izbornu listu.

Predsjedništvo AA je odlučilo da nosioci liste budu Nik Đeljošaj za Podgoricu, a Iber Hoti za opštinu Plav. Pozivajući se na rezultate lokalnih izbora 2014. godine i izbora u Tuzima prošle godine, oni su ocijenili da ostale partije treba da ih podrže kao “jedinu nacionalnu partiju koja može da sačuva parlamentarni status u Plavu i obezbijedi ga u Podgorici”.

Iz DSCG su ocijenili da su očekivali razgovore o zajedničkoj listi, umjesto zahtjeva za podršku jednoj partiji.

"Bez smisla je njihov poziv ostalima da ih podrže, ako već smatraju da sami imaju šansu da osvoje osvoje mandate u lokalnim parlamentima. Bez obzira da li je ovaj poziv rezultat neznanja ili sebičnih partijskih ciljeva, činjenica je da on zatvara svaku mogućnost iskrene saradnje. Apsurdnost poziva na saradnju je još veća zbog činjenice da su već određeni nosioci liste”, smatraju u ogranku DSCG na čijem je čelu Nikola Camaj.

Podsjeća se da je pokušaj saradnje propao i uoči lokalnih izbora u Tuzima zbog zahtjeva DSCG da čelnici AA prethodno napuste državne funkcije. U toj partiji navode da će sami pokušati da obezbijede predstavnike u lokalnim parlamentima u Plavu i Podgorici, ističući da očekuju podršku birača.

Bonus video: