Matijevićka nije prezadovoljna sa prvih osam mjeseci

Gradonačelnica je najavila skori završetak prve faze nove ulice u Cacovu vrijedan 200 hiljada eura i raspisivanje tenedera za drugu fazu od takođe 200 hiljada, raspisivanje tendera za 700 hiljada eura vrijednu gradnju lungo mare pješačke staze u Krašićima, te početak radova na prvoj fazi uređenja obale i izgradnje šetališta na Belanima
73 pregleda 3 komentar(a)
Snežana Matijević, Foto: Siniša Luković
Snežana Matijević, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 13.03.2017. 15:10h

Zadovoljna sam, ali ne prezadovoljna jer može uvijek bolje – ocjena je tivatske gradonačelnice dr Snežane Matijević (DPS) o radu i postignutim rezultatima njene administracije u proteklih skoro osam mjeseci. Matijević je na redovnoj konferenciji za štampu najavila niz investicija koje će lokalna uprava realizovati ili započeti do kraja prvog kvartala 2017., ali je poručila i da „ima primjedbe na rad i zalaganje nekih rukovodilaca sekretarijata i službi“.

„Iako sam generalno zadovoljna, nije sve baš bajno u Opštini. Apelujem na sve svoje saradnike, rukovodice organa, službi i lokalnih preduzeća da ozbiljno shvate svoje obaveze i posao koji je pred nama.“- poručila je Matijević dodajuči da njena administracija pridaje veliku pažnju saradnji sa velikim stranim investitorima prisutnim u Tivtu „ali su nam obični naši građani ipak prije stranih investitora.“

Graadonačelnica je najavila skori završetak prve faze nove ulice u Cacovu vrijedan 200 hiljada eura i raspisivanje tenedera za drugu fazu od takođe 200 hiljada, raspisivanje tendera za 700 hiljada eura vrijednu gradnju lungo mare pješačke staze u Krašićima, te početak radova na prvoj fazi uređenja obale i izgradnje šetališta na Belanima vrijednih 1,1 milion eura. Za dvadesetak dana biće završeni i stanovi za prve četiri romske porodice koje valja iseliti iz neformalnog naselja „7.jul“. Do početka ljeta krenuće izgradnja novog objekta Crvenog krsta i Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama na Seljanovu, u Donjoj Lastvi, počela je izgradnja primarnog kanalizacionog kolektora vrijednog 160 hiljada eura, do ljeta će se završiti 80 hiljada eura vrijedno asfaltiranje ulica i puteva, a projektuje se i niz novih gradskih ulica i veliki rezervoari za vodu u Gradiošnici, što sve košta oko 100 hiljada eura.

Sekretarka za finansije Rajka Jovćević kazala je da se u budžet koji je ove godine planiran na 18,74 miliona eura, do juče , računajuči i prenesena neutrošena sredstva iz prošle godine, slilo 7,59 miliona ili 40,5%. Potpredsjednik Opštine dr Siniša Kusovac najavio je osnivanje nova dva lokalna preduzeća u kojima će Opština biti jedini vlasnik, za gazdovanje autobuskom stanicom i javnim parkiralištima. Prema njegovim riječima, u Opštini je trenutno zaposleno 136 radnika, a prošle nedjelje dobili su „tumačenje“ Vlade kako da se riješi problem sa Porto Montenegrm koji odbija da Opštini plati 2,5 miliona eura komunalija za novi rezidencijalno-poslovni objekat u tom nautičkom centru.

„Nisam još dospio da vidim što piše u tiom dokumentu, tako da vam u ovom momentu, ne mogu prenijeti koji je stav Vlade o tome“, kazao je Kusovac.

Gradonačelnica je nakon nedavnog incidenta na Pinima gdje je pitbul napao dijete sa majkom i usmrtio drugog, manjeg psa, najavila inoviranje Odluke o komunalnom redu i više pažnje od strane Komunalne inspekcije i Komunalne policije problematici držanja kućnih ljubimaca.

„Ubuduće će svako ko bude šetao psa bez povodca i bez korpe biti strogo novčano kažnjen“, poručila je Matijević. Najavila je dolazak predstavnika turističke agencije „C Trip“ iz Šangaja tokom maja u Tivat.

„Riječ je o jednoj od najvećih turističkih agencija u Kini koja u svojoj ponudi ima preko milion hotela u 200 država svijeta. Njenu delegaciju dovodimo posredstvo naše pobratimske opštine Điading iz Šangaja, sa ambicijom da im u saradnji sa NTO Crne Gore i TO Tivat, na najbolji način predstavimo ponudu Tivta, Boke i cijele Crne Gore za kineske turiste", najavila je Matijević.

Bonus video: