Pavićević: Jedinstvo opozicije vodi do poraza DPS-a

„Ishod glasanja je potvrdio opravdanost stava SNP-a da je opozicija u Nikšiću trebalo da nastupi zajedno, jer bi to sigurno značilo razvlašćivanje DPS-a"
5 komentar(a)
Danijela Pavićević, Foto: SNP
Danijela Pavićević, Foto: SNP
Ažurirano: 13.03.2017. 14:17h

Rezulati izbora u Nikšiću potvrđuju da je stav Socijalističke narodne partije (SNP) o zajedničkom opozicionom nastupu bio opravdan, kazala je potpredsjednica te stranke, Danijela Pavićević, poručujući da opozicija u narednom periodu treba da donosi promišljene i dobro isplanirane odluke.

Ona je podsjetila da je zajednička odluka svih opozicionih stranaka o bojkotu nikšićkih izbora donijeta na predlog Demokartskog fronta, a da je uslijedila nakon najave hapšenja dvojice lidera tog saveza.

„Što se tiče izbora u Herceg Novom, to je drugačiji kontekst i SNP neće taj tradicionalno opozicioni grad prepustiti Demokratskoj partiji socijalista (DPS). SNP se u Herceg Novom aktivno sprema za samostalan nastup, ali i za učešće u široj koalicionoj varijanti sa dokazanim opozicionim subjektima u toj opštini“, kazala je Pavićević agenciji MINA.

SNP će, kako je rekla, kao i uvijek, biti posvećen interesima građana Herceg Novog, pa će i odluka o načinu nastupa na izborima biti u skladu sa takvim opredeljenjem.

„Ishod glasanja je potvrdio opravdanost stava SNP-a da je opozicija u Nikšiću trebalo da nastupi zajedno, jer bi to sigurno značilo razvlašćivanje DPS-a u tom gradu, odnosno ta stranka bi danas bila u opozicionim klupama kao što je već u Budvi i Kotoru“, ocijenila je Pavićević.

Sada je, kako je rekla, situacija da je ubjedljivo najjača lista onih koji nijesu ni izašli na izbore, odnosno tri od pet građana Nikšića nije glasalo ili njih 60 odsto.

„Činjenica da je „lista poništenih listića“ drugoplasirana jasno govori o karakteru trenutne vlasti, odnosno ogromnim pritiscima kojima su bili izloženi građani Nikšića u periodu prije izjašnjavanja, kao i na sami izborni dan“, kazala je Pavićević.

Prema njenim riječima, ostaće upamćeno da Nikšić, zahvaljujući DPS-u, pored rekordne nezaposlenosti, u amanet ima i rekordan broj nevažećih glasova na jednim izborima.

„SNP se zahvaljuje ogromnoj većini Nikšićana, koji su svojom podrškom bojkotu jasno rekli „ne“ izborima sa ćoravim kutijama, čime su potvrdili da im je obraz preči od bilo kojeg i bilo čijeg interesa“, navela je Pavićević.

Jasno je, kako je dodala, da je u Nikšiću vlast oteta, odnosno da nije u skladu sa većinskom narodnom voljom.

„Iako će biti onih koji će govoriti kako su nikšićki izbori legalni, sigurno je da će se nakon ovakvog ishoda teško naći bilo ko, ko će reći da su bili legitimni. SNP zato smatra da bi zajedno sa ponovljenim parlamentarnim izborima trebalo održati i nikšićke. Sve drugo bilo bi nepoštovanje narodne volje“, rekla je Pavićević.

Kako je kazala, očigledno je da jedinstveno djelovanje opozicije „opasno žulja DPS“.

„Zato smatram da u narednom periodu opozicija treba da donosi promišljene i dobro isplanirane odluke. Građanima Crne Gore od Ulcinja pa do Pljevalja je dosta međupartijskih sukoba i trvenja. SNP-u, kao partiji koja je ponikla iz naroda, to je odavno jasno“, rekla je Pavićević.

Zato će, dodala je, kao i do sada, davati puni doprinos sinhronizovanom djelovanju opozicije, jer smatraju da je to model „napada“ na vlast na koji DPS nema adekvatan odgovor.

Pavićević je rekla da će se SNP, kao i uvijek, voditi narodnim interesima, „što znači da nećemo napraviti nijedan potez koji nije usmjeren u pravcu smjene aktuelne vlasti“.

„Svakako, naši predlozi će biti takvi da budu prihvatljivi svima u opoziciji, uvažavajući svu šarolikost opozicione scene. S druge strane, smatramo da ultimativni stav ,,ko neće kako mi kažemo – taj je za Mila“ nije dobar za opoziciju, pa tako ni za Crnu Goru u cjelini, odnosno time se, manje je bitno da li svjesno ili ne, upravo ide na vodenicu DPS-a i očuvanja „status quo“ u našoj državi“, poručila je Pavićević.

Bonus video: