URA: Nikšić će biti lokomotiva promjena u Crnoj Gori

URA navodi da su građani Nikšića, uprkos neviđenim pritiscima, ucjenama, lažnim obećanjima i trgovanjima, masovnim bojkotom izbora i križanjem listića pokazali da su obraz i poštenje ispred privilegija, a demokratska smjena vlasti i oporavak države dužnost svih odgovornih ljudi
79 pregleda 12 komentar(a)
izbori Nikšić, glasanje, Foto: Luka Zeković
izbori Nikšić, glasanje, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.03.2017. 12:04h

Jučerašnji lokalni izbori su pokazali da preko 60% građana Nikšića ne podržava politiku uništavanja grada i rasprodavanja resursa, ali i da je opozicioni bojkot na državnom i lokalnom nivou dao ubjedljive rezultate, istakli su u Građanskom pokretu URA.

„Zbog toga se, na unutarpartijskim izborima u Nikšiću, nije branila država, već DPS-ova autokratija. Ipak, čestitamo Socijaldemokratama (SD) koji su, uprkos činjenici da su na nikšićkim izborima nastupale svega dvije partije, uspjeli da završe na trećem mjestu“, naveli su u pokretu URA.

URA navodi da su građani Nikšića, uprkos neviđenim pritiscima, ucjenama, lažnim obećanjima i trgovanjima, masovnim bojkotom izbora i križanjem listića pokazali da su obraz i poštenje ispred privilegija, a demokratska smjena vlasti i oporavak države dužnost svih odgovornih ljudi.

„Broj nevažećih glasačkih listića, koji je sa 1% iz oktobra porastao na preko 11%, govori u prilog činjenici da DPS koristi sve mehanizme iznude, kako bi građane natjerao da glasaju za nastavak njihove sebične politike. URA iskazuje zahvalnost svim građanima Nikšića, koji su demonstrirali snagu volje i koji nisu savili kičmu, pokazujući svima da su promjene u Crnoj Gori neizbježne“, naveli su u tom pokretu.

URA ističe da se dostojanstvenim bojkotom sloboda vratila u grad Ljuba Čupića, kao i da će Nikšić biti lokomotiva promjena u Crnoj Gori.

Bonus video: