SDP: Nikšić nije Pjongjang

"Pritisak je ogolio i svu besmislenost izbora na kojima je moguće da jedna od dvije liste zauzme treće mjesto", kazali su iz SDP-a
35 komentar(a)
Izbori Nikšić, glasanje, Foto: Luka Zeković
Izbori Nikšić, glasanje, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.03.2017. 11:44h

Propali su jedini jednopartijski izbori u Evropi u ovom vijeku, saopšteno je iz SDP-a.

"Uprkos svim pritiscima, dostojno svojoj slobodarskoj tradiciji, ubjedljiva, gotovo dvotrećinska, većina građana Nikšića, nije glasala DPS. Ipak Nikšić nije Pjong Jang. Čak 2/3 Nikšićana ne vjeruje g. Đukanoviću da onaj ko ne pristane da se ruga demokratiji i odbije da učestvuje na jednopartijskim izborima "paktira sa izdajnicima". Zbog toga je "Ratni vođa" odlučio da se sakrije iz Tarzana Miloševića i napusti poraženu vojsku. Iako jedini učesnik, DPS je dobio manje glasova nego na parlamentarnim izborima u oktobru. Ljudi neće da glasaju DPS čak ni kada je to jedina ponuda. Nedemokratski pritisak je samo obezbijedio rekordni broj nevažećih listića. Na pojedinim biračkim mjestima broj nevažćih biračkih listića je prelazio 45%. Pritisak je ogolio i svu besmislenost izbora na kojima je moguće da jedna od dvije liste zauzme treće mjesto", kazali su iz SDP-a.

U saopštenju se dodaje da izbori na kojima je DPS, uz svu silu i zloupotrebe, dobio svega 36% glasova građana Nikšića pokazuju da želja za slobodom nezaustavljiva i da se ne može vladati mimo volje naroda.

"Da su u DPS-u slušali Marovića on bi im objasnio da na izborima na kojima učestvuju sami mogu pobijediti samo sebe, što su i učinili", kazali su iz SDP-a.

Bonus video: