Grabar Kitarović čestitala Đukanoviću: Izražena spremnost za unapređenje bilateralne saradnje

"Zajednički je konstatovano da nacionalne manjine imaju svoje posebno mjesto i ulogu u ukupnoj saradnji dvije zemlje", saopšteno je iz DPS-a.
70 pregleda 3 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.04.2018. 13:58h

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović čestitala je Milu Đukanoviću pobjedu na predsjedničkim izborima.

Đukanović je na juče održanim izborima osvojio 53.8 odsto glasova. Kandidat dijela opozicije Mladen Bojanić osvojio je 33,5 odsto glasova, dok je kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović imala podšku 8,3 odsto birača. Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić osvojio je 2,7 procenata, lidera Stranke pravde i pomirenja Hazbiju Kalača podržalo je 0,8 odsto birača, a Vasilija Miličkovića i kandidata Srpske koalicije Dobrila Dedeića po 0,4 odsto građana.

"Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je danas predsjednika Đukanovića i najsrdačnije mu čestitala jučerašnju pobjedu na predsjedničkim izborima, i poželjela uspjeh u obavljanju te odgovorne dužnosti. Ona je istakla da će Hrvatska nastaviti da pruža podršku i pomoć Crnoj Gori u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom, kao što je to činila i do njenog stupanja u NATO. Predsjednik Đukanović je zahvalio Hrvatskoj i predsjednici Grabar-Kitarović lično na afirmaciji Crne Gore i doprinosu za njen prijem u NATO, kao i očekivanja da se saradnja na tom planu nastavi i u procesu evropske integracije, što je od značaja i za regionalnu stabilnost. Obostrano je izražena spremnost za unapređenje bilateralne saradnje, i za zajednički doprinos rješavanju preostalih pitanja u duhu politike dobrosusjedstva. Zajednički je konstatovano da nacionalne manjine imaju svoje posebno mjesto i ulogu u ukupnoj saradnji dvije zemlje", saopšteno je iz DPS-a.

Bonus video: