Zajednički protestni skup opozicije u Nikšiću

Kao organizator skupa, od opozicionih partija, samo nema SDP-a
54 pregleda 137 komentar(a)
Nikšić grad, grad Nikšić, Foto: Foto Srđo
Nikšić grad, grad Nikšić, Foto: Foto Srđo
Ažurirano: 09.03.2017. 13:32h

Demokratski Front, Demokrate, Demos, SNP, URA, održaće sjutra zajednički protestni skup protiv, kako navode u saopštenju za javnost, uvođenja jednopartizma u Nikšiću. Skup će biti održan u “Sindčelu” sa početkom u 18 časova.

“Jednopartijski izbori u Nikšiću, zakazani za 12.mart, predstavljaju običnu farsu. Suprotni su principima ustavnog i zakonskog poretka, lišeni su logike i legitimiteta i otvorili su prostor za neprihvatljiv udar na princip tajnosti glasanja”, navodi se u zajedničkom saopštenju opozicije.

U saopštenju se ističe da je interes svih opozicionih političkih subjekata, uprkos nespornim i priznatim programskim i metodološkim razlikama, slobodni, demokratski i fer izbori kao i višepartizam i uspostavljanje pravne države.

“DPS je putem pljačkaške privatizacije, organizovanih kriminalnih grupa i političke korupcije ekonomski i socijalno razorio Nikšić, povećao nezaposlenost i produbio nejednakost, što jednako pogađa sve građane bez obzira na njihovu vjersku, nacionalnu i partijsku pripadnost. Neprihvatljivo je i neodrživo da se u Nikšiću, drugom gradu po broju stanovnika, uvodi jednopartijski sistem u dvadeset prvom vijeku, suspenduje pravo građana na demokratiju, a izbori pretvaraju u lakrdiju o trošku svih građana”, poručuju nikšićki opozicionari.

Kao organizator skupa, od opozicionih partija, samo nema SDP-a.

“Nećemo učestvovati ni u radu biračkih odbora jer se Upravni sud još nije oglasio povodom naše tužbe da se član Opštinske izborne komsije iz redova naše partije zamijeni članom iz Socijaldemokrata. Na skupu nećemo učestvovati jer ga organizuju oni koji su prekjuče rekli das u pogriješili što su se odlučili na bojkot izbora, kao i oni koji su juče kazali ko nije sa opozicijom taj je za Đukanovića. To vrijeđa inteligenciju”, kazao je “Vijestima” šef OO SDP-a Nikšić Željko Nikolić.

Izbori u Nikšiću održavaju se 12.marta a na njima učestvuju samo DPS i SD.

Bonus video: