Vučinović: Opoziciji je mjesto u parlamentu

Imajući u vidu položaj manjina u Crnoj Gori, Auer je istakao da je Crna Gora primjer koji treba da slijede i ostale države u regionu
10 komentar(a)
Marija Vučinović, Foto: HGI
Marija Vučinović, Foto: HGI
Ažurirano: 08.03.2017. 17:47h

Hrvatska građanska inicijativa (HGI) dosljedno se zalaže za put Crne Gore ka Evropskoj uniji (EU) i NATO integracijama, što je istaknuto i programu stranke, poručila je lider partije, Marija Vučinović, ocjenjujući da je opoziciji mjesto u parlamentu.

Vučinović, koja je ministarka bez portfelja, razgovarala je danas sa šefom odjeljenja za Zapadni Balkan u Evropskoj službi za vanjsko djelovanje, Eduardom Auerom, na poziv šefa Delegacije EU u Podgorici, Aiva Orava.

Kako je saopšteno iz kabineta Vučinović, pozivu na razgovor odazvali su se i Suljo Mustafić iz Bošnjačke stranke i Genci Nimanbegu iz Koalicije Albanaca.

Auer je naglasio da je povod za razovor položaj manjina u Crnoj Gori, uz osvrt na posjetu visokog predstavnika EU za zapadni Balkan, Federike Mogerini.

"Tom prilikom, bilo je riječi o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, gdje su prisutni dijelili stav da je opoziciji mjesto u parlamentu", navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu položaj manjina u Crnoj Gori, Auer je istakao da je Crna Gora primjer koji treba da slijede i ostale države u regionu.

"Vučinović je istakla da se HGI u Crnoj Gori dosljedno zalaže za put Crne Gore ka EU i NATO integracijama, što je ujedno istaknuto i u samom programu te stranke, sa čime su se i prisutni predstavnici manjinskih stranaka saglasili", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: