Pavićević: SNP će ući u Vladu kada iz nje izađu Marković i DPS

"Treba nam nova, efikasna, domaćinska, poštena i odgovorna vlast", kazala ja Pavićević
125 pregleda 5 komentar(a)
Danijela Pavićević, Foto: SNP
Danijela Pavićević, Foto: SNP
Ažurirano: 08.03.2017. 10:36h

Socijalistička narodna partija će ući u Vladu Crne Gore kada iz nje izađu Duško Marković i DPS“, kazala je potpredsjednica SNP-a Danijela Pavićević.

Ona je danas u Podgorici sa šefom Odjeljenja za Zapadni Balkan u Evropskoj službi za spoljno djelovanje Eduardom Auerom.

Pavićević i Auer su, kako je saopšteno iz SNP-a, razmijenili mišljenje o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, kao i o politici proširenja EU u odnosu na Zapadni Balkan i region.

"Potpredsjednica Pavićević je ukazala na tešku političku i ništa manje dramatičnu socio-ekonomsku krizu u Crnoj Gori, ocjenjujući da zadržavanje postojećeg stanja nikome ne može donijeti ništa dobro. Ona je istakla važnost i potrebu hitnog pristupanja uklanjanju uzroka opšte krize, a kao osnovne preduslove za to navela puni pravno-politički epilog afere "državni udar", istragu o finansijskim sredstvima koja su korišćena u kampanji za izbore 16. oktobra, te definisanje datuma ponovljenih parlamentarnih izbora", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Pavićević naglasila da je Crnoj Gori hitno potrebna promjena sistema vladanja.

"Jer tu leži osnovni problem naše države: treba nam nova, efikasna, domaćinska, poštena i odgovorna vlast", kazala ja Pavićević.

Bonus video: