DPS planira smjenu Muhovića za 15 dana

Inicijativa o smjeni predsjednika SO Petnjica poslata je poštom, jer, kako su tvrdili potpisnici, nije mogla biti dostavljena u skupštinsku službu, jer su vrata bila zaklučana
57 komentar(a)
Adnan Muhović, Foto: Privatna arhiva
Adnan Muhović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.03.2017. 07:51h

Inicijativa za smjenu predsjednika Skupštine opštine Petnjica Adnana Muhovića, naći će se na dnevnom redu u narednih 15 dana, rekao je “Vijestima” jedan od potpisnika inicijative.

Sagovornik “Vijesti” iz vladajuće koalicije tvrdi da je Muhoviću istekao rok od 15 dana da zakaže sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o povjerenju, ali da će se to svakako desiti u narednih 15 dana.

Odbornici DPS-a, Socijaldemokrata i SDP-a, njih 19, od ukupno 31 koliko broji petnjički parlament, potpisali su inicijativu za smjenu Muhovića zbog izjava da je Njegoš genocidan pisac a da su Crnogorci “mala nacija”.

“Imamo veliku većinu koja će podržati smjenu Muhovića”, rekao je sagovornik “Vijesti” ističući da će potpisnici inicijative održati sastanak kako bi utvrdili na koji način će se zakazati sjednica na kojoj bi smijenili Muhovića.

Inicijativa o smjeni predsjednika SO Petnjica poslata je poštom, jer, kako su tvrdili potpisnici, nije mogla biti dostavljena u skupštinsku službu, jer su vrata bila zaklučana.

Muhović je ranije kazao da je inicijativom prekršen Poslovnik, te da inicijativa nije prošla pravno-tehničku proceduru skupštinske službe, to jest nije ovjerena službenim pečatom Skupštine i nije zavedena u knjigu akata Skupštine, jer se sekretar Skupštine nalazi na odmoru.

Portal “Radio Petnjica” objavio je juče informaciju da se sekretar Skupštine vratio sa odmora i da im je iz SO Petnjica rečeno da rokovi za zakazivanje sjednice, odnosno 15 dana, teku od juče.

Presjedništvo Bošnjačke stranke ranije je osudilo medijske istupe Muhovića, ali su naveli da je inicijativa za njegovu smjenu neopravdana.

Bonus video: