SDP: Umjesto da se Pink sankcioniše, država ga podstiče da blati protivnike DPS-a

"Nije dovoljno što Pink fabrika laži, brutalno i u kontinuitetu, pod dirigentskom palicom, sada već i dokazano, persone iz srpskog kriminalnog miljea, medijski truje crnogorske građane i javnost, već DPS Vlada nalazi za shodno da ih za to nagradi oprostom dugova"
55 pregleda 15 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Sdp.co.me
Ivan Vujović, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 03.03.2017. 14:35h

Vlada Crne Gore je donijela odluku da medijima sa sjedištem u drugim državama, koji godinama zagađuju medijski proctor, oprosti stotine hilljada eura dugova, dok se sa druge strane udara na standard najsiromašnijih slojeva građana, saopštio je danas Ivan Vujović, član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP).

Vlada Crne Gore je juče usvojila Informaciju o pomoći komercijalnim i lokalnim radio i televizijskim (TV) emiterima kojom se svim korisnicima usluga Radio-difuznog centra (RDC) koji nijesu uredno izmirivali obaveze, smanjuje dug za oko milion i 847 hiljada eura.

"Nije dovoljno što Pink fabrika laži, brutalno i u kontinuitetu, pod dirigentskom palicom, sada već i dokazano, persone iz srpskog kriminalnog miljea, medijski truje crnogorske građane i javnost, već DPS Vlada nalazi za shodno da ih za to nagradi oprostom dugova. Umjesto da se Pink fabrika laži sankcioniše zbog, u više navrata potvrđenog hajkačkog i lažnog, izvještavanja, ovim joj se daje državni podsticaj da nastavi sa blaćenjem političkih protivnika DPS-a", istakao je Vujović.

On je dodoa da se parama građana Crne Gore plaća najveći medijski mrak, koji je kako tvrdi Vujović upravo stvoren u vremenu ratova i zločina na prostoru bivše Jugoslavije, a koji danas i politički i kulturološki zagađuje medijski prostor Crne Gore.

"I sve se to radi pod firmom navodne brige za medije, a svi znamo kakav je odnos DPS-a sve ovo vrijeme prema kritičkim medijima koji istražuju korupciju i kriminal vrha ove partije. Nerasvijetljena ubistva, napadi na život i imovinu tih medija i novinara, podmetanje eksploziva, paljenje kola... Sve je to zabilježeno u izvještajima Evropske komisije, i sve su to bilansi DPS-ove brige za slobodu medija svih ovih godina. I naravno da je motiv prema ovim medijima pokušaj da im otupe kritičku oštricu, a ne ohrabrivanje kritičkog izvještavanja.", kazao je Vujović

On smatra i da je prava suština i motiv Vladine darežljivosti je isključivo "pomoć svojoj Pink propagandi i sa njom slizanim crnogorskim jatacima koji su dobili mrvice za koje su inače naviknuti da služe svom voljenom vođi i partiji".

Bonus video: