Marković Kartmanu: Interes Crne Gore je da intenzivira saradnju sa pokrajinom Hesen

Kartman je istakao da postoje brojne mogućnosti za učešće njemačkih privrednika u projektima u Crnoj Gori i sugerisao intenzivniju promociju crnogorskih potencijala njemačkoj biznis zajednici
3 komentar(a)
Norbert Kartman, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Norbert Kartman, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 02.03.2017. 15:18h

Snažna podrška Njemačke evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore od izuzetnog je značaja i partnerska saradnja dvije države biće nastavljena, rekao je danas premijer Duško Marković.

On je primio predsjednika parlamenta njemačke pokrajine Hesen, Norberta Kartmana, koji boravi u Crnoj Gori.

Marković je ukazao na interes Crne Gore da intenzivira i obogati svestranu saradnju sa pokrajinom Hesen, prije svega na planu promocije investicionih i turističkih potencijala na njemačkom tržištu, kao i u intenziviranju političkog dijaloga dvije vlade i unapređenju parlamentarne saradnje.

Kartman je istakao da postoje brojne mogućnosti za učešće njemačkih privrednika u projektima u Crnoj Gori i sugerisao intenzivniju promociju crnogorskih potencijala njemačkoj biznis zajednici.

"Sagovornici su se saglasili da crnogorski iseljenici, kojih u pokrajini Hesen ima oko sedam hiljada, mogu biti pouzdan most za uspostavljanje saradnje i realizaciju zajedničkih investicionih projekata u našoj zemlji", kaže se u saopštenju.

Kartman je prenio Markoviću poziv predsjednika Vlade pokrajine Hesen za zvaničnu posjetu, tokom koje bi se konkretizovala ekonomska saradnja dvije vlade u narednom periodu, što je, kako se navodi, sa zadovoljstvom prihvaćeno.

Bonus video: