Pešić: URA i Adžić nijesu za ozbiljnu polemiku

"Partija koja se jedva ugurala u Parlament zahvaljujući koaliciji sa većim i jačim, može da opstane samo ako prihvati političke ideje i nastup nekog neuporedivo jačeg političkog subjekta"
11 komentar(a)
Nikola Pešić, Foto: Boris Pejović
Nikola Pešić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.03.2017. 16:01h

Od Građanskog pokreta URA se nije moglo očekivati ništa, osim da se priklone retorici i nastupu Demokratskog fronta, nakon što su ih podržali u svim njihovim aktivnostima, od pokušaja terorističkog napada, sve do skorašnjeg skandaloznog uličarskog ponašanja u Skupštini Crne Gore, saopštio je predsjednik mladih DPS-a Nikola Pešić.

On je reagovao na izjavu predsjednika URA na Cetinju Filipa Adžića.

"Da su URA i Filip Adžić ušli u politiku zdravog razuma i smislenog stava, bilo bi prostora za ozbiljnu polemiku sa njima. Ovako, prizemnost, nevaspitanje, uličarski rječnik i stav miša koji trči pored slona, sve uzvikujući "Ala tutnjimo!", potpuno ih diskvalifikuje iz svakog daljeg smislenog dijaloga. Partija koja se jedva ugurala u Parlament zahvaljujući koaliciji sa većim i jačim, može da opstane samo ako prihvati političke ideje i nastup nekog neuporedivo jačeg političkog subjekta. Na žalost onih koji su svoje povjerenje ukazali pokretu URA, zavedeni prefiksom "građanski", ova partija je oslonac našla u DF-u", naveo je Pešić.

On je pozvao Adžića i URA da pokažu "svoje pravo lice, samo bez prijetnji".

"Koliko smo se takvih naslušali i nagledali. Na kraju, građani svakog postave na svoje mjesto. Vas su već i u URA žrtvovali. Zar ne vidite koju su vam ulogu dodijelili?", zaključio je Pešić.

Bonus video: