Demokrate obećale preuređenje korita rijeke Breznice u Pljevljima

"Kako bi povratili značaj Breznici, potrebno je očistiti i urediti korito rijeke i preurediti šetalište kraj izvora, parkove i objekte duž rijeke. Prvenstveno bi trebalo rekonstruisati mostove na Breznici, osvjetliti ih, tako da bi u večernjim časovima centar grada djelovao savremenije i modernije"
69 pregleda 1 komentar(a)
Korito Bistrice, Pljevlja, Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Korito Bistrice, Pljevlja, Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 03.05.2018. 10:44h

Najsjevernija opština u Crnoj Gori u srednjem vijeku nosila je naziv Breznik, po rijeci Breznici koja protiče kroz grad. Koliki je značaj Breznice za Pljevljake, svjedoče brojne istorijske činjenice, ali nažalost, zbog decenijskog nemara, korito rijeke je zapušteno i neuređeno, saopšteno je iz Demokrata Pljevlja.

"Kako bi povratili značaj Breznici, potrebno je očistiti i urediti korito rijeke i preurediti šetalište kraj izvora, parkove i objekte duž rijeke. Prvenstveno bi trebalo rekonstruisati mostove na Breznici, osvjetliti ih, tako da bi u večernjim časovima centar grada djelovao savremenije i modernije. Osim toga, zapušteni potporni zidovi mogu predstavljati problem stanovnicima, koji žive na obali rijeke Breznice", kazali su iz te partije.

Demokrate su poručile da će renovirati kamene potporne zidove i po potrebi uraditi nove na mjestma gdje to bude potrebno, kao i da će očistiti korito rijeke i priobalni pojas. Na jednoj strani obale će, kako kažu, postaviti novu ogradu i renovirati trotoare i rasvjetu kako bi taj dio učinili pješacima prijatnijim.

"Demokrate će građanima ponuditi novu sliku Pljevalja, koja će biti po volji i mjeri građana, zato dođi kući, jer imamo plan”, zaključili su u saopštenju.

Bonus video: