Stijepović: Lenjingrad sigurno ima pozorišta na više lokacija u gradu

“Bilo bi zaista suvišno da Podgorica ima pozorište u svakom dijelu grada”, kazao je Stijepović. Nakon gotovo sat vremena Stijepović se javio da pojasni svoju prethodnu izjavu, navodeći kako je htio da kaže da je Sankt Peterburg dok se zvao Lenjingrad imao 40 pozorišta
211 pregleda 69 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Filip Roganović
Slavoljub Stijepović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.02.2017. 17:14h

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović je kazao da je Podgorica po svim sadržajima evropski grad, bez obzira što nema pozorište u svim djelovima grada.

Vjerovatno misleći na Sankt Peterburg, koji od 1991. godine ne nosi naziv Lenjingrad, Stijepović je dodao da misli da “grad Lenjingrad sigurno ima pozorišta na više lokacija u gradu”.

“Bilo bi zaista suvišno da Podgorica ima pozorište u svakom dijelu grada”, kazao je Stijepović. Nakon gotovo sat vremena Stijepović se javio da pojasni svoju prethodnu izjavu, navodeći kako je htio da kaze da je Sankt Peterburg dok se zvao Lenjingrad imao 40 pozorišta.

Stijepović je rekao da predsjednik DPS-a Milo Đukanović ‘ne drži bukvice’ opštinskom DPS-u kako da razvijaju Podgoricu, već da je na nedavnoj sjednici pohvalio način na koji vode Glavni grad.

On je kazao da ulažu u puteve i vodovod, te da su realizovali i ono što nije planirano programom, kao što je crpna stanica Mareza, rekonstrukcija Ulice Petra Prlje…

Tokom rasprave o programu uređenja prostora Podgorice za 2017.godinu, koji je Skupština usvojila, Mitar Vuković (Demokrate) je kazao da nijesu započeti brojni projekti koje je DPS obećala. To se, kako je naveo, odnosi na proširenje ulice Ivana Vujoševića, izgradnju Bulevara Vojislavljevića, modernizaciju Ulica Ludviga Kube i Bratonožićke.

“Nijedna stavka od obećanih 20 nije započeta, a ostala je još godina do kraja vašeg mandata “, kazao je Vuković.

Nezavisni odbornik Luka Rakčević je ocijenio da se u Podgorici bespovratno, bez ikakve strategije, eksploatiše prostor.

“To se potvrdilo kroz primjere hotela “Crna Gora” i “Podgorica”, solitera koji se gradi, kroz Tabački most, betoniranje Ribnice, kroz kino Kultura. Na djelu imamo simbiozu krupnog kapitala i političkih elita koje ovaj grad grade prema svojim tržišnim interesima”, kazao je Rakčević.

Božidar Markuš (DPS) je ocijenio da je grad izgrađen dobro i da je prepoznatljiv, ali da su napravljene neke greške koje su ruglo grada.

Zdenka Popović (Demokrate) je istakla da se grad razvijao samo iznad zemlje, zamjerivši što vrijeme ekonomskog buma kada je budžet grada bio znatno veći, nije iskoriščeno da se izgrade fekalna i atmosferska kanalizacija, kolektor i putevi.

Bonus video: