Arsić hoće sankcije za novinarku iz Etičke komisije

Demokrate su već ranije od Stevovićeve zatražile da se Etička komisija, po službenoj dušnosti pozabavi dešavanjima u lokalnoj upravi
52 pregleda 3 komentar(a)
Vladimir Arsić, Foto: Demokratska Crna Gora
Vladimir Arsić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 28.02.2017. 10:34h

Predsjednik OO Demokrata Tivta Vladimir Arsić pozvao je predsjednicu Etičke komisije za lokalne službenike i namještenike Opštine Tivat Željku Stevović da preduzme disciplinske mjere prema članici te komisije, novinarki Radio Tivta Biljani Noković.

Demokrate su već ranije od Stevovićeve zatražile da se Etička komisija, po službenoj dušnosti pozabavi dešavanjima u lokalnoj upravi na koje joj je ukazala ta opoziciona stranka.

Prema mišljenju Demokrata, postoji više nego dovoljno dokaza o sumnjivim zapošljavanjima u lokalnoj upravi, nepotizmu, zloupotrebama službenog položaja i nesavjesnom radu u službni, a o čemu je ta stranka u proteklom periodu obavještavala i javnost putem saopštenja. Do sada međutim, zvanične i vidljive reakcije Etičke komisije nije bilo.

“Još jednom pozivamo predsjednicu Etičko-moralne komisije Željku Stevović da shodno našem predhodnom saopštenju preduzme aktivnosti na poslovima za koje je izabrana, kako ona tako i članovi tima kojim predsjedava. Uz put bismo obavijestili i da povede računa o etičko moralnom standardu jedne svoje članice tima, koja se nakon našeg predhodnog saopštenja usudila da ljude od ugleda i autoriteta, koliko god se njoj to svidjelo ili ne, dijeli na nekakve ,,pametnjakoviće'' i to javno saopštava u svojim prepiskama“, saopštio je Arsić.

On je aludirao na stavove Nokovićeve u polemici vođenoj na fejsbuku oko zahtjeva Demokrata da Etička komisjija reaguje na neka dešavanja u Opštini.

„Ne znamo zaista da li ste joj kao tim dali odobrenje da ulazi u polemiku sa nama, ali svakako ovog puta očekujemo da postupak za povredu moralno etičkog kodeksa podnesete protiv Biljane Noković, novinara Radio Tivta, koja je na tu funkciju delegirana kao zaposlenik iz redova medija. Dokazni materijal dostavićemo Vam kad nas budete pozvali kao svjedoke u ovom postupku za njeno razrješenje. Iskreno se nadamo da ćete se nakon ovog , još jednog u nizu, javnog poziva, pozabaviti poslom za koji ste plaćeni“, poručile su Demokrate predsjednici Etičke komisije za lokalne službenike i namještenike, Željki Stevović. Ta stranka je navela da Etička komisija mora zasijedati najmanje jednom u dva mjeseca, a do sada je održala samo konstitutivnu sjednicu svog novog saziva 27.januara. Pored Stevovićeve i Nokovićeve, aktuelni sastav ove komisije čine i Slavica Vulanović, Dušica Kovačević i Nataša Lutovac.

Bonus video: