Milačić: Vlada koja podrži vladu CG po pitanju NATO integracija, podržava mafijaški režim

Saopšteno je da se poslanik Noj ogradio se od ratifikacije protokola pristupanja Crne Gore u NATO
10 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2017. 10:18h

Tim Referendumskog karavana saopštio je da novu radnu nedjelju njihova ekipa započela u Berlinu na sastanku sa poslanicima Bundestaga Aleksandrom Nojem (Alexander Neu) i Inge Heger (Inge Höger), članovima njemačke ljevice, partije Die Linke.

"Ekipa Karavana upoznala je njemačke poslanike sa svojom idejom, političkom situacijom u Crnoj Gori, problemima probijanja medijske blokade po pitanju NATO-a i borbe za referendum o ovom pitanju", navodi se u saopštenju.

Ipak, kako je kazao Marko Milačić, borba koju vodi tim Karavana nije samo borba za referendum.

"Ovo je ne samo borba za referendum u Crnoj Gori, ovo je mnogo šire pitanje, to je borba za dostojanstvo Evrope, to je naša zajednička bitka za odbranu uzdrmane demokratije. Vlada koja podrži našu vladu po pitanju NATO integracijâ, njemačka ili bilo koja druga, direktno podržava mafijaški režim. Ovakav metod širenja NATO-a suštinski premješta ovaj proces iz sfere pravno-političkog u proces zloupotrebe institucija i pravno-političke agresije na Crnu Goru."

U saopštenju se navodi da je Milačić pomenuo slučaj bivše njemačke ambasadorke u Crnoj Gori, Gudrun Štajnaker, "koja voljom crnogorskog režima ne može postati počasni građanin Ulcinja, grada u kojem je svojim uticajem spriječila koruptivne poslove porodice bivšeg premijera. "

Saopšteno je da se poslanik Noj ogradio se od ratifikacije protokola pristupanja Crne Gore u NATO:

"Iako je Njemačka ratifikovala protokol o pristupanju Crne Gore u NATO, Die Linke tu ratifikaciju ne podržava. Stvarno se divim vašem otporu NATO-u i političkoj situaciji u Crnoj Gori. Volio bih da u svim zemljama bivše Jugoslavije vidim ovakvu vrstu angažmana protiv NATO-a. Zato se nadam da će vaš put u Skoplje, Beograd, Banjaluku, Zagreb i Ljubljanu promijeniti neke stvari", rekao je Noj.

Poslanica Heger podsjetila je da su poslanici stranke Die Linke bili u Podgorici 2016. godine, kada su upoznali ove mlade ljude, pune entuzijazma, koji se bore protiv ulaska svoje zemlje u NATO.

"Iako vaša vlada želi da bude dio NATO-a, vi predstavljate većinu građana koji to ne žele. Problem sa organizacijom NATO je veliki, ali morate ići dalje i boriti se da bi došli do rezultatâ. Nadam se da ćete se povezati sa što više organizacija koje su protiv NATO-a i da ćemo se vidjeti ponovo, na samitu NATO-a u maju, povodom protesta koji je planiran za tu priliku u Briselu", rekla je Heger.

Saopšteno je da se prema njihovim riječima. Die Linke oštro protivi "nasilnom uvlačenju evropskih zemalja u NATO."

"U taj problem treba uključiti što više anti-NATO organizacija. Dobro je i važno što tim Referendumskog karavana ne čine profesionalni političari, već mladi ljudi, prijatelji i istomišljenici, ujedinjeni oko iste ideje. Karavan je put nastavio ka Briselu", zaključeno je u saopštenju.

Galerija

Bonus video: