Demokrate: Miloš Marović razotkrio sav cinizam DPS-ove navodne ljubavi prema državi

"Zašto je Milošu Maroviću draže da tu kaznu služi u susjednoj državi? Zašto ljubavlju DPS-a prema domovini nije obuhvaćen i Spuž koji je, zna se, njen sastavni dio?"
147 pregleda 39 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.02.2017. 13:47h

Odricanje Miloša Marovića od crnogorskog državljanstva, nakon što mu je određen pritvor, ogolilo je, do srži, svu bijedu kvazipatriotizma DPS-a, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

Marović je krajem prošle godine dobio državljanstvo Srbije i kaznu zatvora, u trajanju od godinu, može izdržavati u toj državi. Miloš Marović, sin bivšeg visokog funkcionera Demokratske partije socijalista, Svetozara Marovića, osuđen je na jednogodišnju zatvorsku kaznu zbog učešća u malverzacijama prilikom preprodaje opštinskog zemljišta u mjestu Prijevor iznad Jaza.

"Sin šefa organizovane kriminalne grupe je ovim činom u potpunosti razotkrio sav cinizam DPS-ove navodne ljubavi prema državi. DPS i organizovane kriminalne grupe, od DPS-a nerazlučive, Crnu Goru vole samo dotle dok u njoj mogu nekažnjeno vršiti milionske malverzacije, dok ni od koga kontrolisani mogu prodavati imovinu njenih građana, dok se na njenoj teritoriji mogu bogatiti, dok lične interese mogu pretpostavljati opštim obzirima", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz ove partije se pitaju "gdje je ljubav prema Crnoj Gori kada se u njoj treba odslužiti kazna zbog milionskih malverzacija?"

"Zašto je Milošu Maroviću draže da tu kaznu služi u susjednoj državi? Zašto ljubavlju DPS-a prema domovini nije obuhvaćen i Spuž koji je, zna se, njen sastavni dio? Odricanjem od crnogorskog državljanstva, Miloš Marović učinio je da napokon padnu maske svima onima koji se, dok je prodaju i potkradaju, kunu u ljubav prema Crnoj Gori. Naravno da Demokrate nijednog trenutka nisu imale zabludu o karakteru i granicama te tobože bezgranične ljubavi, ali vjerujemo da će ovaj slučaj razuvjeriti i veliki broj onih koji su im vjerovali dok su držali ruku na srcu pri svakom pomenu Crne Gore. Pokazalo se da je ta ruka bila na tom mjestu samo zato što je tu negdje uvijek bio i novčanik građana Crne Gore", kazale su Demokrte.

Obećavaju da će kada se u Crnoj Gori napokon promijeni vlast i Crna Gora postane država vladavine prava i pravde, šefovima DPS-a, koji su, ujedno, i šefovi organizovanih kriminalnih grupa, konačno biti omogućeno da svoj patriotizam razviju do krajnjih granica.

"I da zavole svaku stopu Crne Gore, s posebnim osvrtom na onih par stopa što će im biti dodijeljene u Spužu", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: