Nikolić: Vuksanović priznala da SDP ponovo srlja u izdaju

Pitanje budućih koalicija SDP-a u Podgorici je, kako kaže poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore, krajnje hipotetičko
76 pregleda 61 komentar(a)
Miloš Nikolić, Foto: Screenshot (YouTube)
Miloš Nikolić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 13.05.2018. 16:08h

Današnja izjava Draginje Vuksanović najbolja je potvrda onoga na šta Demokratska partija socijalista (DPS) upozorava već dvije godine - rukovodstvo SDP-a, sad već i neskriveno, srlja u izdaju svih dostignuća koja promovišu suverenu, nezavisnu i dostojnstvenu Crnu Goru, smatra poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić.

Poslanica SDP-a je ranije danas kazala da su podgorički izbori više od lokalnih, jer je gubitak vlasti u Glavnom gradu "početak kraja za DPS".

"Budući da, kako kaže Vuksanovićeva, postizborni anti-DPS koalicioni aranžmani nijesu sporni, otvoreno je pozivamo da saopšti odgovor na jednostavno pitanje: Da li je SDP spremna da, u slučaju da se nadje u toj mogućnosti, sklopi koalicioni sporazum sa Demokratskim frontom i Pravom Crnom Gorom i na taj način dovrši sa izdajom koja je započeta u Kolašinu prije 4 godine, a nastavljena svuda gdje su za to imali priliku. Uvjerili smo se da jedini motiv kojim se SDP vodi prilikom formiranje koalicija, jeste isključivo vlast, bez obzira na suštinska ideološka razmimoilaženja. Jer samo tako, u zagrljaju Andrije Mandica i Bečića, koji ih uzgred u javnosti otvoreno ponižava, oni mogu računati na mjesta u sekretarijatima, upravnim odborima, javnim preduzećima... Sjedite u koalicijama gdje stub čine partije koje su protiv članstva Crne Gore u Alijansi, sa onima koji su rušili Podgoricu kada je vlast u kojoj ste sjedjeli priznala Kosovo... Vi njih nijeste promijenili, ali oni očigledno jesu vas, i to je žalosna činjenica zbog koje su vam vaši birači u svim gradovima okrenuli leđa", kazao je Nikolić.

Ipak, pitanje budućih koalicija SDP u Podgorici je, kako kaže Nikolić, krajnje hipotetičko.

"Faktičko stanje je ipak daleko od onog što je imaginacija lidera i umišljenog rukovodstva SDP-a. Podgorički izbori označiće novu fazu u daljem razvoju političkog života Crne Gore, budući da će nakon još jedne pobjede Demokratske partije socijalista dio sadašnje opozicije po prirodi stvari morati da napusti politički život, jer bi to bio minimum odgovornosti nakon kontinuiranih poraza koje doživljavaju već preko 20 godina", zaključuje on.

Bonus video: