GI "Za nas" na sastanku sa SDP-om: Radom akcionih timova do saglasja opozicije

iz GI "Za nas" navode i da su od predstavnika SDP dobili po dva predstavnika za akcioni i koordinacioni tim
7 komentar(a)
ZA NAS SDP, Foto: Za nas
ZA NAS SDP, Foto: Za nas
Ažurirano: 24.02.2017. 17:25h

Građanska incijativa "Za nas" je radnim sastankom sa predstavnicima SDP-a nastavila promociju platforme za koju vjeruju da je mapa puta do prvih fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori, saopšteno je iz ove inicijative.

U otvorenom i konstruktivnom razgovoru Demir Hodzić, Patricia Pobrić i Dragan Sošić su upoznali predsjednika Ranka Krivokapića i njegove saradnike sa okvirnim konceptom kao i metodologijama koje bi kroz rad akcionih timova dovele do prvog saglasja opozicije i značajnog dijela NVO sektora i nezavisnih intelektualaca.

"Saglasje je postignuto i oko potrebe da se vlast vrati narodu, te otpočne povratak povjerenja u legalne institucije sistema. Krivokapić je istakao da je očigledno da građani brže sazrijevaju od političkih elita, i sa blagonaklonošću je dočekao i ovu inicijativu. Sa zadovoljstvom konstatujemo da su i u SDP-u, nakon Demosa, URA-e, Demokrata, BDZ-a i Alternative, prepoznali ozbiljnost momenta i potrebu da se djeluje konstruktivno i momentano, s ciljem vraćanja procesa donošenja odluka u institucije sistema pod uslovima koji će jasno da markiraju želju većine građana koji ne žele da vide već viđene scenarije", navodi se u saopštenju.

iz GI "Za nas" navode i da su od predstavnika SDP dobili po dva predstavnika za akcioni i koordinacioni tim.

"Ulogom u start-up fazi medijatora, a zatim i moderatora predloženog procesa, u građanskoj incijativi "Za nas" smo spremni da damo doprinos da asistiramo političkom sektoru u prevazilaženju dugotrajne krize u društvu. Do utorka kada najavljujemo press-conferenciju, očekujemo da se susretnemo i sa predstavnicima SNP-a i DF-a, i tako sublimiramo sve sugestije i pripremimo inicijalni sastanak svih", navode iz "Za nas".

Bonus video: