Građanski savez: Nova manipulacija Izbora, nećemo nikakvu saradnju s njima

"Njihove dosadašnje prljave radnje sprovođene u saradnji sa dijelom njihovog bivšeg koalicionog partnera (DPS) kao i do sada rasvjetljavati preko nadležnih institucija", navodi se u saopštenju Građanskog saveza
0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 24.02.2017. 15:27h

Udruženje građanja Građanski savez iz Herceg Novog neće nikakavu saradnju sa udruženjem građana Izbor Dušan Radović Krušo.

Opozicione partije u Herceg Novom pokušavaju da se dogovore o zajedničkom djelovanju u periodu do vanrednih lokalnih izbora koji su zakazani za 7.maj.

"Smatramo da je u pitanju Izborova nova manipulativna igra gdje želi uvući i opoziciju, koju su do juče nazivali destruktivnom i krivcem za trenutno stanje u gradu, a dio njih danas raznim hvalospjevima želi privoliti uz sebe. Građanskom savezu koji je konstantno na udaru neistinitih optužbi IZBOR-a, jasan je razlog njihovih napada,ali im kao ni do sada nećemo dozvoliti da se koriste neistinama, već ćemo se čvrsto braniti čijenicama, a njihove dosadašnje prljave radnje sprovođene u saradnji sa dijelom njihovog bivšeg koalicionog partnera (DPS) kao i do sada rasvjetljavati preko nadležnih institucija", navodi se u saopštenju Građanskog saveza.

U saopštenju se tvrdi da je sadašnje djelovanje Izbora "još jedan pokušaj da se sakriju dokazi lošeg činjenja za vrijeme njihovog mandata, što su nam i sami dokazali predlažući izokola na drugom sastanku opozicije da predsjednika skupštine ne treba ni mjenjati, već da radi "praktičnosti" odmah imenujemo novog predsjednika opštine, kog su oni po našim saznanjima već dogovorili u Podgorici. Tako bi ponovo dobili potpunu kontrolu nad Turističkom organizacijom, gdje se bez sumnje odvijalo najviše prljavih radnji u protekle dvije godine", navodi se u saopštenju.

U Građanskom savezu ističu da su o predlogu sporazumu o zajedničkom djelovanju opozicije saznali iz medija.

"Ne iznenađuje nas činjenica da u Sporazumu koji predlaže Izbor, nije navedeno uvođenje inspekcija i ostalih nadležnih organa ni u jednu opštinsku instituciju,što samo dodatno potvrđuje naše tvrdnje, da u ovoj inicijativi nema iskrene borbe za dobrobit grada, već isključiva zabrinutost za razotkrivanje loših djela pokretača iste", ističe se u saopštenju.

Zaključuju da je "na sceni nova igranka Izbora u pokušaju da popravi trenutno loš politički rejting, kao i da se zaštite od odgovornosti za svoje nesavjesno poslovanje koje se okončalo nakon što im je istekao mandat izvršne vlasti sa DPSom, koji je za nas jednako kriv za trenutnu situaciju u gradu jer zatvarao oči na njhove sulude poteze i ideje, pa čak i učestvovao u njihovoj realizaciji" i poručuju da neće pristati na šono što nudi Izbor, jer ne nudi ništa dobro za zajednicu"!

Bonus video: