Marković položio vijenca na Spomenik heroja u Budimpešti

Tokom posjete planirani su sastanci Markovića sa najvišim zvaničnicima Mađarske – predsjednicima republike i Vlade Janošem Aderom i Viktorom Orbanom
68 pregleda 5 komentar(a)
Duško Marković Mađarska, Foto: Gov.me
Duško Marković Mađarska, Foto: Gov.me
Ažurirano: 24.02.2017. 09:58h

Predsjednik Vlade Duško Marković započeo je zvaničnu posjetu Mađarskoj polaganjem vijenca na Spomenik heroja podignut na Trgu heroja u Budimpešti u spomen palima u ustanku 1956. godine.

Kako je saopšteno iz Vlade, tokom posjete planirani su sastanci Markovića sa najvišim zvaničnicima Mađarske – predsjednicima republike i Vlade Janošem Aderom i Viktorom Orbanom.

"Tokom posjete predstavnici Crne Gore i Mađarske potpisaće Protokol o readmisiji osoba koje ne raspolažu boravišnom dozvolom/vizom, a koji se odnosi na izvršavanje sporazuma sklopljenog između Evropske zajednice i Crne Gore, Izjavu saglasnosti o pokretanju direktne avionske linije između dvaju glavnih gradova i Izjavu saglasnosti o saradnji ministarstava unutrašnjih poslova", navodi se u saopštenju.

U delegaciji Crne Gore su još i ministarka ekonomije Dragica Sekulić i ministri vanjskih i unutrašnjih poslova Srđan Darmanović i Mevludin Nuhodžić.

Bonus video: