Radunović: Spomenik Mirku Petroviću izmjestićemo sa kučke zemlje u Podgorici

"Ima dosta mjesta gdje on pripada, ali ima samo jedno gdje ne pripada", poručio je Radunović
104 pregleda 144 komentar(a)
Sve za moj grad Kuči, Foto: Sve za moj grad
Sve za moj grad Kuči, Foto: Sve za moj grad
Ažurirano: 13.05.2018. 11:54h

Nosilac liste koalicije DF-SNP "Sve za moj grad" Slaven Radunović obećao je da ukoliko budu dio nove vlasti u Podgorici da će izmjestiti spomenik vojvodi Mirku Popoviću sa Trga nezavisnosti.

Kako se navodi u saopštenju koalicije "Sve za moj grada", Radunović je "dao riječ da će on lično i ljudi sa liste, u dogovoru sa kolegama iz drugih stranaka, u kojima se takođe nalaze Kuči, učiniti sve što je u njihovoj moći da se spomenik preseli tamo gdje mu je mjesto".

"Može na Cetinje, može na Grahovac, ima dosta mjesta gdje on pripada, ali ima samo jedno gdje ne pripada – na kučkoj zemlji u Podgorici", poručio je Radunović.

Predstavnici koalicije DF-SNP obišli su mještane Meduna i Ubala.

Radunović se zahvalio Kučima na dočeku i gostoprimstvu i istakao da je "najvažnije, i vama i meni, da Podgoricu vratimo nama".

"Nama, Kučima i Lješnjanima, kojima su je oteli, nama koji smo krvarili za nju, kao i za čitavu Crnu Goru. Ja obećavam da ćemo, kao što se i očekuje od jedne narodne koalicije, prvo da pomognemo našem narodu. Istoga momenta!", poručio je Radunović.

On je kazao da ga ne interesuje da pravimo "metropolu" za fotografije, da bi neko slao poruke regionu kako smo mi neki lideri.

"Ne, prvo ćemo svom narodu da učinimo život boljim i kvalitetnijim, da ljudima obezbijedimo puteve, vodosnabdijevanje, da mogu normalno da funkcionišu. Dakle, nudimo ono što je realno, a ne šarene laže i neke projekte koji su najobičnije maštarije i magla", kazao je Radunović.

Potpredsjednik SNP Dragan Ivanović je rekao da je Radunović Lješnjanin, i da ga Kuči moraju "maksimalno podržati".

"Mi, Kuči, imamo veliki zadatak i obavezu da zajedno sa svim patriotskim snagama koje su u DF-u i SNP-u 27. maja kažemo dosta ovoj vlasti", poručio je Ivanović.

Bonus video: