TA: Savez MZ Lastva-Seljanovo produkt kršenja propisa i osionost DPS-a

Glasanjem su kao kandidati za Savjet ili Nadzorni odbor najmnogoljudnije MZ u Tivtu, eliminisani prepoznatljivi članovi ostalih partija, među kojima je najistaknutiji bio član Predsedništva HGI i predsjednik Hrvatskog nacionanog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković
2 komentar(a)
Tivatska akcija, Foto: Siniša Luković
Tivatska akcija, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 23.02.2017. 13:08h

“Kakva neozbiljnost, neodgovornost, anarhična improvizacija i partitokratski delirijum vladaju u Opštini Tivat, izvanredno je pokazao nedavni pokušaj izbora novog Savjeta MZ Lastva-Seljanovo - saopštili su iz Tivatske akcije. Ta MZ u ponedjeljak je na Zboru građana, nakon 20 godina, dobila novi Savjet u koji je DPS uspio da “progura” veliki broj svojih članova i aktivista.

Glasanjem su kao kandidati za Savjet ili Nadzorni odbor najmnogoljudnije MZ u Tivtu, eliminisani prepoznatljivi članovi ostalih partija, među kojima je najistaknutiji bio član Predsedništva HGI i predsjednik Hrvatskog nacionanog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković.

“Gotovo da je nemoguće i pobrojati koliko su kršenja opštinskog propisa – Odluke o mjesnim zajednicama – opštinska vlast i naređenjem skupljeni aktivisti DPS-a napravili ovom prilikom. Gotovo ništa od onog što su činili nije bilo u skladu s propisima – od obavještavanja građana, vremena sazivanja, načina vođenja zbora, pa do predlaganja kandidata i glasanja. Što je još gore, čak ni prisustvo novopečene i perspektivne poslanice i svojevrsne ikone nove generacije DPS-ovih funkcionera, Jovanke Laličić (inače doskorašnje glavne administratorke Opštine Tivat, i pravnog eksperta i autoriteta opšteprepoznatog po nepokolebljivom i dosljednom poštovanju zakona – čak i kad ih ne zna i kad ne mora da ih zna) – nije izazvalo nalet strahopoštovanja u depeesovskim dušama, nego su iste nonšalantno ignorisale propis, i kršile sve što se moglo prekršiti”, saopštila je juče TA.

Ova stranka smatra da su simpatizeri i člamnovi DPS došli na Zbir građana “s namjerom da MZ pretvore u još jedan svoj partijski organ, i da preglasavanjem onemoguće bilo koga za koga znaju da je član ili simpatizer opozicionih struktura, da postane član Savjeta MZ.” “Kolika je bila njihova ostrašćenost u tom pravcu najbolje ilustruje činjenica da nisu dozvolili ni da predstavnici njihovih koalicionih satelita uđu u Savjet! Čitavu ujdurmu su napravili oko osnivanja MZ, iako je politički uticaj MZ neznatan, i koje bi svaka normalna vlast prepustila običnim građanima.”- ocijenila je TA dodajući da bi svaka “dobronamjerna” lokalna vlast konstituisanju novih rukovodstava MZ-a, pristupila tek naon donošenja nove opštinske Odluke o MZ “jer je postojeća nedorečena, nejasna, dvosmislena, i s mnogo odredbi koje se mogu zloupotrebljavati”, potrudila bi se da o Zboru na najprimjereniji način obavijesti što veći broj građana i “prepustila odlučivanje građanima koji su istinski zainteresovani da učestvuju u radu MZ, ko god da su, a ne bi skupljala partijske bulumente.”

“Često nije lako odgonetnuti koji je klan u opštinskom DPS-u odgovoran za koji postupak, ali, s obzirom da je ovom Zboru prisustvovao potpredsjednik Opštine Siniša Kusovac, a predsjednica Snežana Matijević nije – da se zaključiti da je ovo projekat klana g. Kusovca. Stoga pozivamo gradonačelnicu Matijević da se ne diskredituje davanjem dalje podrške ovakvom, pravno nakaradnom konstituisanju Savjeta MZ Lastva-Seljanovo, i da konstituisanje ove i ostalih MZ probamo da obavimo na zakonit i demokratski način”, zaključuje se u saopštenju TA.

Bonus video: