Drobac: Krivokapić se jako vezao za Rusiju

Vujović odgovorio da je SDP uvijek zagovarao integracije u EU i NATO, dok je DPS jačao veza sa partijom Putina
272 pregleda 76 komentar(a)
Sonja Drobac, Foto: Boris Pejović
Sonja Drobac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.02.2017. 17:50h

Odluka o učlanjenju Crne Gore u NATO biće donijeta u državnom parlamentu jer većina poslanika podržava članstvo u alijansi, navodi portal “Euroaktiv”. U tekstu “Za NATO će glasati 59 odsto crnogorskog parlamenta” navodi se da učlanjenjenje podržavaju članice vladajuće koalicije kao i Socijaldemokratska partija (SDP) i građanski pokret URA.

Komentarišući podršku dijela opozicije učlanjenju u NATO urednica Televizije “Prva” Sonja Drobac ocijenila je da treba biti oprezan kada je u pitanju lojalnost lidera SDPa Ranka Krivokapića alijansi. Na pitanje da li bi Krivokapić glasao za NATO, ona je rekla:

“Mislim da bi, ali je u poslednje dvije godine napravio veoma jake veze sa Rusojom”, kazala je ona, navodeći da zbog tih veza SDP i URA bojkotuju rad parlamenta.

Reagujući na njenje tvrdnje, međunarodni sekretar SDP-a Ivan Vujović kazao je da se ta partija od formiranja zalagala za evroatlantske integracije, dok je Demokratska partija socijalista (DPS) podržavala ratnu politiku Slobodana Miloševića. On je rekao da je DPS protekle decenije prodavao državnu imovinu kontroverznim ruskim državljanima.

“Danas oni povezuju SDP sa nekakvom proruskom politikom, samo zato što se borimo protiv njihove autokratije i privatizacije države i njenih institucija. Istovremeno, vjerovali ili ne, DPS je i dalje u partnerskim odnosima sa Jedinstvenom Rusijom Vladimira Putina”, kazao je on.

Pozivajući se na izjavu ruskog diplomate Aleksandra Botsan-Karčenka “Euroaktiv” navodi da Rusija ne želi Crnoj Gori da nameće svoje satvove, ali da bi referendum o učlanjenju bio najbolje rješenje u postojećim uslovima. On tvrdi da je država podijeljena po pitanju NATO.

Bonus video: