Đurović: Neću prihvatiti nijednu čelnu funkciju u Nerceg Novom

Đurović poručuje da su u “dosadašnjem djelovanju uvijek bili spremni za kvalitetne i konstruktivne dogovore opozicije”
53 pregleda 4 komentar(a)
Danijela Đurović, Foto: Slavica Kosić
Danijela Đurović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 22.02.2017. 14:47h

Predsjednica OOSNP Herceg Novi Danijela Đurović u ističe da ne prihvata ni funkciju predsjednice Opštine ni lokalnog parlamenta, niti da ima namjeru da se oko ovog pitanja predomišlja.

Đurović je pominjana kao kanidat opozicije za mjesto predsjednika Opštine.

Nakon inicijative Građanske liste Izbor o smjeni predsjednika SO Andrije Radmana i Dragana Jankovića koji obavlja funkciju predsjednika Opštine, predstavnici opozicionih partija i nezavisnih odbornika počeli su pregovore o kandidatima za mjesta predsjednika Opštine i Skupštine opštine, iako inicijativa ni danas nije predata skupštinskoj službi.

“Povodom objavljivanja različitih informacija u medijima o dogovorima opozicije u Herceg Novom, zvaničnih, ali i onih iz pouzdanih neimenovanih izvora, uprkos činjenici da se jedinstvo dogovora može postići samo na zajedničkim sastancima, a ne i curenjem informacija sa istih, ovim putem obavještavam javnost da sam na sinoćnem sastanku svih predstavnika opozicije jasno i decidno rekla da ne prihvatam ni jednu od pominjanih funkcij”, navodi se u reagovanju Đurović.

“Definisanje zajedničkih principa u prelaznom periodu, prevazilaženje političkih i ličnih animoziteta i bez isključivosti, u demokratskom duhu odlučivanja, jedini su put za postizanje kvalitetnog dogovora i po našem mišljenju jedinog ispravnog cilja, a to je razvlašćivanje DPS-a kao preduslov za održavanje predstojećih lokalnih izbora u fer i demokratskom ambijentu, sa slobodno, bez straha izraženom voljom građana Herceg Novog”, ističe Đurović.

Poručuje da su u “dosadašnjem djelovanju uvijek bili spremni za kvalitetne i konstruktivne dogovore opozicije”, ali ističu da “neće dozvoliti bilo kakvo podcjenjivanje SNP-a kao dosljednog opozicionog političkog subjekta. U tom duhu ćemo nastaviti učešće u razgovorima uz poruku – u slozi i iskrenosti, a ne u isključivosti je snaga”.

Bonus video: