Potpisan Plan odbrambene saradnje sa Norveškom

"Saradnja će obuhvatati projekte jačanja integriteta, kurseve engleskog jezika, saradnju u okviru Balkanskih medicinskih operativnih jedinica, kao i razmjenu iskustava u vezi sa promocijom vojnog poziva“
2 komentar(a)
Tore Anderson, Velibor Bakrač, Foto: Mod.gov.me
Tore Anderson, Velibor Bakrač, Foto: Mod.gov.me
Ažurirano: 22.02.2017. 13:01h

Predstavnici ministarstava odbrane Crne Gore i Norveške potpisali su danas Plan bilateralne odbrambene saradnje koja će obuhvatati projekte jačanja integriteta, kurseve engleskog jezika i razmjenu iskustava u vezi sa promocijom vojnog poziva.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Plan saradnje za ovu godinu potpisali su načelnik Direkcije za međunarodnu saradnju, potpukovnik Velibor Bakrač, i izaslanik odbrane Norveške, pukovnik Tore Anderson.

"Saradnja će obuhvatati projekte jačanja integriteta, kurseve engleskog jezika, saradnju u okviru Balkanskih medicinskih operativnih jedinica, kao i razmjenu iskustava u vezi sa promocijom vojnog poziva“, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su, kako se navodi, izrazili zadovoljstvo dosadašnjom kvalitetnom odbrambenom saradnjom dvije države, uz uvjerenje da će se ona dalje unaprjeđivati kroz zajedničke projekte i razmjenu iskustava.

"Anderson je pohvalio uspjeh Crne Gore na njenom evroatlantskom putu, ističući da Norveška vidi našu zemlju kao kredibilnog partnera i garanta stabilnosti u regionu", kaže se u saopštenju.

Bonus video: