Herceg Novi: Opozicija nije postigla dogovor o kandidatima za čelne pozicije u Opštini

Odbornici lokalnog parlamenta 3. februara donijeli su odluku o skraćenju mandata akteuelnom sazivu
1 komentar(a)
Opština HN, Foto: Slavica Kosić
Opština HN, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 22.02.2017. 14:05h

Predstavnici opozicionih partija i nezavisnih odbornika sinoć nisu postigli dogovor o kandidatima za mjesta predsjednika Opštine i Skupštine opštine. Razgovori će biti nastavljeni u petak.

Inicijativu za smjenu predsjednika SO Andrije Radmana i Dragana Jankovića koji obavlja funkciju predsjednika Opštine pokrenula je Građanska lista Izbor, ali ona još nije predata u skupštinsku proceduru.

“Postoje uslovi za dogovor, ali ako do toga ne dođe opozicija bi pokazala političku nezrelost i direktno bi radila u korist svoje štete”, ocijenio je predsjednik OO SDP Herceg Novi i v.d. Generalnog sekretara SDP CG Dragan Šimrak. On vjeruje da će “ brzo biti napravljen prvi korak, a to je formiranje nove skupštinske većine i izbor novog predsjednika SO.

On je podsjetio da se ta partija zalaže da se razvlašćivanjem DPS-a u Herceg Novom omoguće pošteni i fer uslovi za izbore i slobodno izjašnjavanje građana.

Kao kandidatkinja za predsjednicu Opštine iz redova opozicije pominjana je Danijela Đurović odbornica i poredsjednica SNP Herceg Novi. Ona se danas obratila javnosti sa saopštenjem u kome tvrdi “da ne prihvata niti jednu pominjanih funkciju i da nema namjeru da se oko ovog pitanja predomišlja”.

“Želim da vjerujem da se dogovor zasniva na principima, a ne na funkcijama i manipulaciji imenima, kazale je Đurović i istakla da su “definisanje zajedničkih principa u prelaznom periodu, prevazilaženje političkih i ličnih animoziteta i bez isključivosti, u demokratskom duhu odlučivanja, jedini su put za postizanje kvalitetnog dogovora i po našem mišljenju jedinog ispravnog cilja, a to je razvlašćivanje DPS-a kao preduslov za održavanje predstojećih lokalnih izbora u fer i demokratskom ambijentu, sa slobodno, bez straha izraženom voljom građana Herceg Novog”

Odbornici lokalnog parlamenta 3. februara su donijeli odluku o skraćenju mandata akteuelnom saztivu, a predsjednik države Filip Vujanović bi sutra trebalo da odredi datum održavanja lokalnih izbora u najvećem bokeljskom gradu.

Bonus video: