Sastanak Filipović - Rinot: Crna Gora uskoro NATO članica

Rinot je, kako se navodi, izrazio spremnost za produbljivanje saradnje Izraela i Crne Gore u odbrani, kroz zajedničku obuku i prenos ekspertskih iskustava u domenima od obostranog značaja
54 pregleda 1 komentar(a)
Crna Gora, NATO
Crna Gora, NATO
Ažurirano: 21.02.2017. 17:11h

Crna Gora je ostvarila zavidan sveobuhvatan napredak koji doprinio evidentnom uspjehu u evroatlantskim integracijama, ocijenio je počasni crnogorski konzul u Izraelu, Nimrod Rinot, navodeći da je uvjeren da će država uskoro postati punopravna NATO članica.

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane, Slobodan Filipović je danas, u razgovoru sa Rinotom, istakao da Crna Gora konstantno ulaže u unapređenje odnosa sa zemljama regiona i međunarodnim partnerima i saveznicima.

Filipović je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, izrazio uvjerenje da će Crna Gora i Izrael, kao prijateljske države, značajno unaprijediti bilateralnu saradnju u oblasti odbrane u narednom periodu.

Filipović je, ukazavši na punopravno članstvo u NATO kao primarni spoljnopolitički cilj, upoznao sagovornika da će Ministarstvo nastaviti da doprinosi modernizaciji Vojske Crne Gore i edukaciji kadra, kroz budući razvoj konstruktivnih partnerstava.

"Rinot je naglasio je da je Crna Gora proteklih godina ostvarila zavidan sveobuhvatan napredak koji je umnogome doprinio evidentnom uspjehu u evroatlantskim integracijama, ističući uvjerenje da će Crna Gora u skorijem periodu postati punopravna NATO članica", kaže se u saopštenju.

Rinot je, kako se navodi, izrazio spremnost za produbljivanje saradnje Izraela i Crne Gore u odbrani, kroz zajedničku obuku i prenos ekspertskih iskustava u domenima od obostranog značaja.

Bonus video: