Ko je novi prvi čovjek Kotora: Pravnik, nagrađivan iz informatike

Jokić je predsjednik Opštinskog odbora Demokrata
629 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Jokić, Foto: Demokrate Crne Gore
Vladimir Jokić, Foto: Demokrate Crne Gore
Ažurirano: 21.02.2017. 15:33h

Vladimir Jokić iz Demokrata izabran je danas za predsjednika Opštine Kotor. Za Jokića je glasalo 17 odbornika SO Kotor.

Vladimir Jokić rođen je u Kotoru. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Kotoru sa odličnim uspjehom. Diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na teorijsko-pravnom smjeru.

Novi predsjednik Opštine Kotor nagrađivan je na matematičkim takmičenjima; višestruki je pobjednik na regionalnim informatičkim konkursima, nagrađivan na evropskim takmičenjima u istoj kategoriji; dodatno diplomirao i pohvaljivan na Klinici za besjedništvo i retoriku Pravnog fakulteta u Beogradu. Govori engleski, služi se italijanskim jezikom. Učestvovao na više seminara, konferencija i stručnih skupova.

Praksu i stručnu obuku obavljao u „Ernst&Young“ Beograd 2012. godine, na poslovima vezanim za radno, privredno i poresko pravo. U periodu od 2010. godine do 2014. godine obavljao poslove advokatskog pomoćnika u advokatskoj kancelariji Petković u Beogradu gdje se posebno specijalizovao u oblasti privrednog i sportskog prava.

Od 2014. godine obavlja pravne poslove u knjigovodstvenoj agenciji “Jokić 4V” DOO iz Kotora.

Od 2012. godine je suvlasnik privrednog društva “ABPM Sport Agency” DOO iz Beograda, koje pruža konslating usluge u oblasti sporta, prava i privrede i razvija internet start-up projekte.

Predsjednik je Opštinskog odbora Demokrata.

Bonus video: