Socijaldemokrate: Organizovali smo skup u "Ramadi", plaćen je od sredstava partije

Specijalni tužilac Veljko Rutović prigovorio je ovakvom odgovoru "SD-a" u dijelu koji se odnosi da su svi skupovi plaćeni sa njihovog računa
7 komentar(a)
Socijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 21.02.2017. 12:08h

Socijaldemokrate Crne Gore su u dopisu Višem sudu u Podgorici koji je danas pročitala sutkinja Ana Vuković u nastavku suđenja za slučaj "Ramada", navedeno je da su politički skup održali 14. januara 2016. godine u hotelu "Ramada", baš kao i ostale političke skupove.

"Naša partija je upisana u registar političkih partija 30. novembra 2015. godine odlukom Vlade Crne Gore - MUP-a Crne Gore, i partija je stekla svojstvo pravnih lica. Politički skup smo održali 14. januara 2016. godine, a bilo ih je više, a sve ih je organizovao Emil Durumbašić. Skupovi su plaćeni od sredstava partije, a te skupove je ugovorio Durumbašić sa menadžmentom hotela. Što se tiče pitanja da li smo 22. jula 2015. organizovali politički skup u hotelu "Ramada", mi tada nismo bili u prilici da organizujemo jer nismo bili pravno lice", navodi se u odgovoru Socijaldemokrata.

Specijalni tužilac Veljko Rutović prigovorio je ovakvom odgovoru "SD-a" u dijelu koji se odnosi da su svi skupovi plaćeni sa njihovog računa.

Advokat Nikola Martinović, branilac okrivljenog Nebojše Obradovića, direktora Direkcije za željeznicu, optuženog za zloupotrebu službenog položaja, naveo je da će se detaljnije izjasniti na narednom suđenju dodajući da je neprihvatljivo je da im tužilac prigovara u dijelu da "SD" dostave podatke prije nego je ta partija postala pravno lice.

U optužnom predlogu se navodi da je Nebojša Obradović 8. februara 2016., protivpravnim iskorišćavanje svog službenog položaja, pribavio korist političkoj partiji "Socijaldemokrate Crne Gore", a oštetio Direkciju za željeznice, jer im je platio račun od 565 eura za održavanje konvencije ove partije 23. jula 2015. u hotelu "Ramada".

U drugoj tački optzužnice se navodi da je Obradović platio račun za "SD" u iznosu u 389,25 eura, za skup održan 14. januara 2016.

Suđenje se nastavlja prvog marta.

Bonus video: