Đukanović: Rusija je dosta destruktivnog materijala upregla prema CG

„Ne dozvolimo novu manipulaciju“, poručio je Đukanović
125 pregleda 183 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2017. 20:36h

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović kazao je da su parlamentarni izbori pokazali da je bio u pravu i da je Rusija dosta destruktivnog materijala upregla prema Crnoj Gori. Konfrontacija istoka i zapada stvorila je nova interesantna područja pa je nakon Ukrajine i Sirije na red došla Crna Gora, kao jedina zemlja Zapadnog Balkana koja je interesantna i jednima i drugima.

„Oni koji su 2006. godine bili protiv obnove državnosti, Crnoj Gori ne mogu da oproste grijeh nezavisnosti. Njihova maloumna logika je da Crna Gora nije nezavisna ne bi došli u situaciju da se borimo za pristup EU i NATO“, kazao je Đukanović.

Zato politički oponenti DPS-a, prema njegovim riječima, žele da se svrgne aktuelna vlast i postavi marionetska koja će biti u službi Rusije.

„Ponovo se poigravaju sa Zapadnim Balkanom koji im služi kao moneta za potkusurivanje. Ne dozvolimo novu manipulaciju“, poručio je Đukanović.

Destrukcija se, kazao je nastavlja, a poslušnici te politike pokušavaju da bojkotom Parlamenta pokažu da je Crna Gora nestabilna država. Sada su to prenijeli na Nikšić i „nastavili rat protiv DPS“. Međutim, domaćinskim radom lokalne vlasti u prethodne četiri godine vladajuća partija se prema riječima Đukanovića spremila da pobijedi sa ili bez opozicije. To je poručio i prvi čovjek grada pod Trebjesom Veselin Grbović, koji je nosilac liste i koji je nabrojao šta su sve uradili u prethodne četiri godine, šta namjeravaju da urade u narednom periodu i zašto je njihovo upravljanje gradom bilo domaćinsko.

U susret lokalnim izborima u Nikšiću, na kojima će učestvovati samo DPS i SD, Savjet mladih DPS-a iz grada pod Trebjesom organizovao je tribinu sa koje je predsjednik te političke partije Milo Đukanović poručio da su nikšićki izbori „produžetak bitke od 16-og oktobra“.

Đukanović se tokom podužeg izlaganja osvrnuo na tri teme – odnos mladih i politike, iskušenja sa kojima se Crna Gora danas susreće i lokalni izbori u gradu pod Trebjesom. Kazao je da iz ličnog iskustva može da posvjedoči da je donio dobru odluku što je kao mlad počeo da se bavi politkom i poručio mladima da ne odustanu od toga da makar jednim dijelom prate politiku i utiču na događaje. Balkan je, kako je kazao, dugo bio nestabilno područje, ali sada se ni ostalo evropsko okruženje ne razlikuje mnogo od Balkana. Prema riječima Đukanovića danas u Crnoj Gori postoje dva pristupa budućnosti – jedan koji nudi DPS, a to je preuzeti odgovornost u svoje ruke i znati kojim putem želimo da idemo i drugi koji želi konzerviranje sadašnjeg stanja i koji, kako je kazao, zastupaju ljudi, koji se „sami smatraju nedoraslim izazovima koji nas čekaju, koji nijesu spremni da uče i sebično zaključuju da je najbolje da ostane stanje takvo kakvo jeste“. Za ovo deset godina od kada je Crna Gora obnovila nezavisnost uspjeli su, prema riječima prvog čovjeka DPS-a, da u dobroj mjeri ostvare zacrtane ciljeve i da Crna Gora od najnerazvijenije zemlje postane najrazvijenija zemlja Zapadnog Balkana.

Galerija

Bonus video: