Pejović: Skupština mora biti mjesto gdje se rješavaju svi problemi

Opozicija je veoma bitna kako za demokratizaciju tako i za ispunjavanje političkih kriterijuma svake zemlje koja pristupa EU, naveo je Pejović
9 komentar(a)
Aleksandar Andrija Pejović, Foto: Svetlana Mandić
Aleksandar Andrija Pejović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.02.2017. 15:28h

Tokom radne posjete Nikšiću ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović kazao je da je jasna pozicija Brisela i zemalja EU što se tiče političke krize u Crnoj Gori – Skupština se ne smije bojkotovati, već ona mora biti mjesto gdje se rješavaju svi problemi.

“Tamo smo imali razgovore u evropskoj komisiji, evropskoj službi vanjskih poslova i sa Malteškim predsjedništvom. Više su puta ponovili na najvišem nivou, i sada meni u razgovorima, da bojkot nije pravi način pristupa rješenju, već da se pravi mehanizmi saradnje trebaju nalaziti u institucijama, u Skupštini, i da nikome dobra ne donosi potpuni izostanak iz političkog života jedne zemlje“, kazao je Pejović.

Prema njegovim riječima, opozicija je veoma bitna kako za demokratizaciju tako i za ispunjavanje političkih kriterijuma svake zemlje koja pristupa EU.

„I u tom dijelu su jasne poruke. Treba da dođe do rješenja ovog slučaja u oktobru kroz rad specijalnog državnog tužilaštva podizanjem optužnice, a da u drugom dijelu partijska saradnja koja se odvija u institucijama treba da okaraktertiše naredni put“, kazao je Pejović.

Bonus video: