Rudović: Opozicija da zajednicki definiše uslove za vanredne izbore i da natjera DPS da ih prihvati

"Pošto se DPS poslužila prevarom kada je opozicija prošle godine sa njima postigla Sporazum o slobodnim izborima i sve bacila pod noge pribjegavajući političkom nasilju, smatram da uslovi eventualnog dogovora treba da budu mnogo oštriji nego što su bili. Njihova riječ i potpis očigledno ne znače mnogo i opozicija to treba da ima u vidu", kazao je Rudović
25 komentar(a)
Neđeljko Rudović, Foto: Građanski pokret URA
Neđeljko Rudović, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 18.02.2017. 15:10h

Opozicija treba da zajednički definiše svoje uslove za vanredne izbore i izađe sa platformom sa prevazilaženje krize, ocijenio je poslanik Građanskog pokreta URA Neđeljko Rudović.

"Platforma treba da sadrži ciljeve koji su zajednički cijeloj opozicije, nikako teme koje nas dijele i doprinose produbljivanju podjela u državi", rekao je Rudović agenciji MINA.

On smatra da opozicija treba da zajednicki definiše svoje uslove za vanredne izbore i, kako je naveo, natjera Demokratsku partiju socijalista (DPS) da ih prihvati.

Rudović je rekao da se nada da će opozicija vrlo brzo početi da radi na definisanju tih uslova i da će URA kao i do sada, dati maksimalan doprinos rješavanju političke krize na demokratski, civilizovan način.

"Pošto se DPS poslužila prevarom kada je opozicija prošle godine sa njima postigla Sporazum o slobodnim izborima i sve bacila pod noge pribjegavajući političkom nasilju, smatram da uslovi eventualnog dogovora treba da budu mnogo oštriji nego što su bili. Njihova riječ i potpis očigledno ne znače mnogo i opozicija to treba da ima u vidu", kazao je Rudović.

On je naveo da je zadatak odgovornih političara da učine sve što mogu da svaka kriza bude riješena dogovorom i da se izbjegnu tenzije i bilo kakvi konflikti.

Rudović je kazao da je to interes svih, ali da je problem što DPS, nastojeći da po "svaku cijenu zadrži vlast, siledžijskim ponašanjem u političkom smislu ne dozvoljava plodotvoran dijalog".

"Oni simuliraju otvorenost i spremnost na kompromis, dok iza scene stavljaju šapu na sve što mogu i Crnu Goru drže kao taoca ciljeva svojih čelnika, i njima bliskih oligarha domaćeg i stranog porijekla", ocijenio je Rudović.

On je rekao da je DPS "zato i proizveo vanredno stanje na dan izbora kako bi frizirali volju građana i mogli da nastave da uzurpiraju vlast".

"Ne pristajemo da glumimo u teatru apsurda koji rezira DPS. Zbog toga sa njima nema pregovora dok ne saznamo ko je odgovoran za vanredno stanje na dan izbora i dok ne prihvate ponavljanje izbora od 16. oktobra, odnosno vanredne izbore", rekao je Rudović.

Bonus video: