Vučurović i Zogović napustili salu zbog Pažina: "Jedan od inspiratora progona DF"

Vučurović je za "Vijesti" potvrdio da se desio manji incident
202 pregleda 13 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.02.2017. 14:52h

Poslanici Demokratskog fronta Jovan Vučurović i Milun Zogović napustili su salu gdje je otvarana Škola demokratskog rukovođenja kada je polaznicima trebalo da se obrati ministar pravde Zoran Pažin, saznaju "Vijesti".

Vučurović i Zogović su poručili da neće da prisustvuju izlaganju Pažina i optužili ga da je jedan od inspiratora progona Demokratskog fronta i pripadnik "kriminalnog režima Mila Đukanovića". Potom su napustili salu i izvinili se organizatorima i učesnicima.

Vučurović je za "Vijesti" potvrdio da se desio manji incident.

"Smatramo da je Pažin jedan od značajnijih privezaka kriminalnog režima Mila Djukanovica, i neko ko je uradio mnogo toga da institucije u Crnoj Gori ostanu pod kontrolom Mila Đukanovića, a najbolji primjer za to je tortura nad DF-om i progon DF-a i njegovih funkcionera. Takođe, to je osoba koja je učestvovala u sramnim izručenjima srpskih heroja, oficira, njihovim neprijateljima odnosno Republici Hrvatskoj, iako je isti on neko ko je u Crnoj Gori došao iz Hrvatske onda kada je pred ustaškim hordama svoja vjekovna ognjišta napustilo na stotine hiljada Srba. Prema takvoj osobi DF ima samo prezrenje i nije bilo potrebe da slušamo njegova naklapanja", kazao je Vučurović.

Vučurović i Zogović su polaznici nove generacije ŠDR.

Bonus video: