DPS im važniji od programa

Šahmanović podsjetio na promjenu državnih simbola
95 pregleda 19 komentar(a)
Orhan Šahmanović, Foto: Facebook
Orhan Šahmanović, Foto: Facebook
Ažurirano: 17.02.2017. 06:58h

Funkcioner Bošnjačke stranke (BS) Orhan Šahmanović optužio je partijske čelnike da su odustali od nekih programskih načela kako bi održali koaliciju na državnom nivou. On je podsjetio da se u programu BS traže promjena državnih simbola Crne Giore i formiranje prekogranične regije Sandžak.

“Birači će vjerovatno znati da cijene i moju političku štetu koju sam nanio stranci, svojim izjavama, ili štetu koju sam nanio nekim članovim predsjedništva i onima koji u sadašnjem trenutku samo vrebaju neka atraktivna mjesta u Podgorici ne mareći za sva načela iz programa. Oni mare samo za one principe i načela sa kojima se neće zamjeriti koalicionom partneru”, kazao je Šahmanović.

Aludirajući na Šahmanovićevu posjetu Čečeniji sa čelnicima Demokratskog fronta (DF), predsjedništvo stranke Rafeta Husovića je ocijenilo da su nastupi gradonačelnika Plava u suprotnosti sa programskim načelima stranke, navodeći da nanose štetu partiji. Ističući da bi BS trebalo da bude demokratska stranka koja prihvata drugačija mišljenja, Šahmanović je rekao da pojedini članovi predsjedništva očekuju bezrezervnu partijsku podršku.

“U dijelu stranačkog Statuta koji se odnosi na princip demokratskog jedinstva govori o tome da unutar BS manjina ima pravo, kao i pojedinac da izražava svoje mišljenje i gledište. Izgleda da neki članovi rukovodstva stranke prihvataju i primjenjuju samo one principe i načela koji nijesu na njihovu ličnu štetu”, kazao je Šahmanović.

Bonus video: