Kneževića i Đukanovića saslušavaju zbog incidenta u Skupštini

Prve čarke počele su ulaskom Kneževića i ostalih poslanika Fronta koji su počeli da dobacuju kolegama iz vladajuće većine
57 pregleda 50 komentar(a)
Miodrag Radunović, Foto: Boris Pejović
Miodrag Radunović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.02.2017. 21:29h

Funkcioneri Demokratskog fronta Milan Knežević, Milutin Đukanović i bivši potpredsjednik Skupštine iz DF-a sjutra će u policiji dati izjavu zbog jučerašnjeg incidenta u Parlamentu.

To je večeras saopštio funkciner Fronta Predrag Bulatović, gostujući u emsiji Načisto na TV Vijesti.

Poslanici Fronta juče su nakon ukidanja poslaničkog imuniteta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću ušli u zgradu parlamenta gdje su vrijeđali, psovali i fizički napadali poslanike vladajuće koalicije.

Prve čarke počele su ulaskom Kneževića i ostalih poslanika Fronta koji su počeli da dobacuju kolegama iz vladajuće većine.

Knežević je kolege iz DPS-a nazivao ološima, a u jednom momentu neki od funkcionera Fronta počelli su da se zalijeću prema kolegama iz vlasti. Dok je skupštinsko obezbjeđenje pokušavalo da spriječi fizičke sukobe, Knežević je predsjedniku Administrativnog odbora Luiđu Škrelji poručio “da će mu prebiti i drugu nogu”, dok je Miodraga Vukovića nazvao “ološem”.

Poslanici Fronta su kolege iz vlasti nazivali “plagijatorima”, “p.....a” i “smrdama ustaškim”, na šta poslanici DPS-a nisu reagovali.

Dok su poslanici vladajuće većine odlazili ka poslaničkim klubovima, Milutin Đukanović iz DF-a je poslaniku SD-a Vujici Lazoviću uputio niz uvreda i poručio mu “ja ću te udaviti čovječe božji”.

Bivši potpredsjednik Skupštine pokušao da uđe u plenarnu salu gdje je bilo još poslanika vladajuće koalicije, ali ga je u tome spriječilo obezbjeđenje.

On je prethodno za vrat uhvatio poslanika DPS-a Miodraga Radunovića, a zatim ga udario po potiljku.

Situacija se smirila uz intervenciju skupštinskog obezbjeđenja i dijela poslanika Fronta.

Mandić je poručio da su poslanici DPS-a kukavice koje ne smiju da ih pogledaju u oči.

Osnovno državno tužilaštvo formiralo je predmet povodom incidenta. Vlada je prethodno saopštila da očekuje da Vrhovno državno tužilaštvo procesuira sve učesnike jučerašnjih napada na poslanike u parlamentu.

Bonus video: