Ambasador Palestine u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Herceg Novi

Palestinski ambasador je podsjetio da je Palestina bila među prvim državama koje su priznale nezavisnost Crne Gore 2006. godine i da diplomatski odnosi dvije zemlje traju već deceniju
99 pregleda 4 komentar(a)
Rabii Alhantouli, Dragan Janković, Foto: Slavica Kosić
Rabii Alhantouli, Dragan Janković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 16.02.2017. 16:31h

Ambasador Palestine u Crnoj Gori Rabii Alhantouli boravio je danas u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Herceg Novi, a domaćin mu je bio Dragan Janković koji obavlja funkciju predsjednika Opštine.

“Alhantouli je kazao da otvaranje Ambasade Palestine u Podgorici potvrđuje da se Crna Gora smatra državom koja ima važnu i specifičnu ulogu u regionu. Istakao je da treba snažiti odnose i graditi što veći broj mogućnosti za povezivanje, naročito u oblastima privrede, turizma i kulture. Vjeruje u pronalazak novih načina za konstruktivnu saradnju i uvezivanje gradova dvije države”, saopšteno je iz lokalne uprave.

Palestinski ambasador je podsjetio da je Palestina bila među prvim državama koje su priznale nezavisnost Crne Gore 2006. godine i da diplomatski odnosi dvije zemlje traju već deceniju.

Janković je kazao je da je Opština Herceg Novi uvijek otvorena za prijedloge, te da se raduje pronalaženju različitih modela da se saradnja ostvari.

Bonus video: